fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 20 november 2019

Olieprijs herstelt

 De olieprijs is woensdag flink gestegen en herstelde daarmee van de verliezen in voorgaande dagen. Op een settlement van 57,11 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,90 dollar of 3,4 procent duurder.

De Amerikaanse olievoorraden zijn afgelopen week voor de vierde week op rij gestegen, maar met een vrij bescheiden 1,4 miljoen vaten. Vooraf was een toename van gemiddeld 1,1 miljoen vaten voorspeld.

"Dat was redelijk in lijn met de verwachtingen", aldus analist Tariq Zahir van Tyche Capital. Bovendien bleken de voorraden zoals brancheorganisatie API die bijhoudt, dinsdag met 6 miljoen vaten gestegen, dus het officiële overheidsrapport was een meevaller, volgens Zahir.

Hoewel de totale voorraden stegen, was er bij de belangrijke oliehub in Cushing in de staat Oklahoma sprake van een daling, wat door oliebeleggers duidelijk als positief werd gezien.

Uit het wekelijkse rapport van de Energy Information Administration bleek verder dat de benzinevoorraden afgelopen week zijn gestegen met 1,8 miljoen vaten terwijl de voorraden stookolie en diesel met 1,0 miljoen vaten slonken. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg naar 89,5 procent. 

Het herstel van de olieprijs woensdag komt ondanks groeiend pessimisme over de kans dat Amerika en China dit jaar nog een handelsdeal zullen sluiten. Een oplossing voor het handelsconflict is gunstig voor de mondiale economie en de vraag naar olie. 

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud