fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 20 november 2019

Europese beurzen lager rond middaguur

De Europese beurzen noteerden woensdag lager nu de verhoudingen tussen China en de Verenigde Staten weer aan scherpte hebben gewonnen. Ondertussen zijn voor de markt de notulen van de Federal Reserve, zoals opgemaakt tijdens de meeste recente vergadering van het beleidsorgaan, het eerstvolgende richtpunt.      

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een verlies van 0,8 procent op 401,50 punten. De Duitse DAX liet een verlies zien van 0,9 procent op 13.108,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,7 procent met een stand van 5.871,02 punten. De Britse FTSE verloor woensdag 1,4 procent naar 7.220,89 punten.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft China gedreigd met hogere Amerikaanse importheffingen op goederen, tenzij Beijing een handelsovereenkomst sluit met Washington. Trump deed de waarschuwing dinsdag tijdens een kabinetsvergadering in het Witte Huis. Hij zei tegelijkertijd ook "erg gelukkig" te zijn met het verloop van de onderhandelingen.

In Duitsland werden woensdag producentenprijzen gepubliceerd, die in oktober verder onder druk kwamen. Vergeleken met een jaar eerder liepen de producentenprijzen afgelopen maand met 0,6 procent terug. Op maandbasis daalden de producentenprijzen met 0,2 procent. De verwachting lag op maandbasis op een vlakke trend en op jaarbasis op een daling met 0,4 procent.

In de Verenigde Staten staan voor vanmiddag alleen de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 16 november op de agenda. Daarvoor wordt een daling met 1,1 miljoen vaten olie verwacht. Een week eerder stegen de voorraden met 2,2 miljoen vaten.

Olie noteerde woensdag hoger. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 55,55 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 61,20 dollar werd betaald, een stijging van 0,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1063. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1068 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1, op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

ArcelorMittal heeft 1,5 miljard euro opgehaald met de uitgifte van twee obligaties. De uitgifte werd dinsdag afgerond. De eerste transactie is een obligatielening ter waarde van 750 miljoen euro met een looptijd tot 19 mei 2023 en een couponrente van 1,00 procent. De tweede is een lening die loopt tot 19 november 2025 met een couponrente van 1,75 procent en een bedrag van eveneens 750 miljoen euro. De koers van het aandeel ArcelorMittal 2,4 procent lager.

Op de rode koersenborden van de belangrijkste beurzen in Europa was het aantal winnende fondsen in Londen niet meer dan 14 met alleen voor Micro Focus International een winst van ruim 4 procent, de neige met meer dan 1 procent koerswinst. De uitschieter bij de aandelen met koersverlies betrof woensdag Aviva dat 4,1 procent inleverde, terwijl het bestuur van de verzekeraar zich nog altijd verbindt met het 'progressieve' dividendbeleid en een voorstel deed om de organisatie verder te vereenvoudigen.

Parijs kende 6 plussen zonder opvallend verschil met de slotnotering van dinsdag. Dat laatste gold ook voor de rode zijde van koersenveld.

De belangrijkste graadmeter van Duitsland telde maar 2 winnende fondsen. Wirecard was de grootste daler daar, nadat de resultaten van de operaties in Singapore door de accountant van het bedrijf nog niet zijn goedgekeurd. De koers daalde 3,0 procent.

Bureau Veritas steeg 1,6 procent na overnamespeculaties in de media. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 3.120,17 punten, de Dow Jones index daalde 0,4 procent tot 27.934 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent. 

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud