fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 18 november 2019

Trump te spreken over ontmoeting met Powell

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, is maandagochtend op bezoek geweest op het Witte Huis om te praten met president Donald Trump over de Amerikaanse economie en het monetaire beleid van de centrale bank. Dit meldden zowel de Fed als Trump.

Trump, die vaak kritiek uit op de centrale bank en zijn voorzitter, sprak van een goed en beleefd gesprek. "Alles van rentes tot negatieve rentes, lage inflatie, verruiming, dollarsterkte en het effect op de maakindustrie, handel met China, de EU en andere landen, is besproken", zei de president op Twitter.

Trump vindt dat de sterke dollar en relatief hoge rentes de Amerikaanse economie schaden.

In een verklaring zei de Fed maandag dat Powell tegenover Trump geen verwachtingen ten aanzien van het monetaire beleid heeft uitgesproken, maar wel heeft benadrukt dat het beleidspad volledig afhankelijk is van de inkomende macro-economische data, die van invloed kunnen zijn op de economische vooruitzichten. Dit zei Powell vorige week ook al voor het Amerikaans Congres.

Verder heeft Powell duidelijk gemaakt dat de Fed een monetair beleid uitstippelt waarmee een maximale werkgelegenheid en stabiele inflatie worden ondersteund en dat deze besluiten objectief worden genomen, zonder politieke invloed.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak