fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 18 november 2019

Olieprijs daalt

 De olieprijs is maandag gedaald. Op een settlement van 57,05 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,67 dollar of 1,2 procent minder waard. 

De olieprijs had maandag last van de twijfel rond een Amerikaans-Chinese handelsdeal. Van het weekend vond nog wel een constructief telefoongesprek plaats tussen de Verenigde Staten en China, maar maandag volgden berichten dat Beijing toch niet zo optimistisch is over een deal omdat president Trump niet van plan zou zijn om bestaande importtarieven terug te draaien.

"De olie- en aandelenmarkten gingen de afgelopen weken juist omhoog vanwege optimisme over een handelsdeal met China, wat ook een positieve indicator is voor de vraag naar olie", aldus energie-analist Robert Yawger van Mizuho Securities U.S.A.

Maandag maakten beleggers zich verder zorgen over het overschot aan olie in de markt. De Energy Information Administration rekent erop dat de schalie-productie in de VS in december met 49.000 vaten per dag zal stijgen.

Ook zijn de oliemarkten er niet van overtuigd dat de OPEC verder zal snijden in de productie. De OPEC praat begin volgende maand met grote producenten buiten het kartel zoals Rusland, over het verlengen van bestaande afspraken, die in maart aflopen. 

De kans is groot dat de afgesproken quota's ongewijzigd blijven en dat de OPEC+ bijeenkomst meer zal gaan om het naleven van de bestaande afspraken, denken analisten van Ritterbusch. Bovendien maakt het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco op 5 december, dezelfde dag als de OPEC+ gesprekken starten, zijn uitgifteprijs voor de beursgang bekend. Dat zou de OPEC-bijeenkomst kunnen overschaduwen, aldus de marktkenners.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak