Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - maandag, 18 november 2019 12:26

Europese beurzen blijven dicht bij huis

 De Europese beurzen schommelden maandag rond het middaguur tussen lichte winsten en kleine verliezen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 406,38 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 13.214,38 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,2 procent op 5.925,27 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,1 procent hoger op 7.311,39 punten.

Maandagochtend was sprake van een ingetogen start van de handelsweek, vanwege een gebrek aan macro-economische data, bedrijfscijfers en nieuws over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.

Volgens analist Margaret Yang Yan van CMC Markets zullen de ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China deze week een belangrijk punt van focus blijven, terwijl de markt nauwgezet de ontwikkelingen in Hong Kong blijft volgen.

Maandag escaleerde de situatie in Hong Kong verder, nadat de politie de Hong Kong Polytechnic University bestormden in een poging de campus van de universiteit te heroveren op de demonstranten. De demonstranten gooiden met molotov-cocktails, terwijl de politie het terrein bestormde. De politie sloeg terug met waterkanonnen, traangas en klapkogels en dreigde met het inzetten van echte munitie.

De notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee, die woensdag verschijnen, zijn tevens een punt van focus. De markt kijkt daarbij uit naar aanwijzingen over hoe de centrale bank het risico beoordeelt van het handelsconflict op de Amerikaanse economische groei.

Maandag staan in Europa op macro-economisch vlak geen publicaties geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1059. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1063 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1050 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Volkswagen noteerde maandag rond het middaguur 2,6 procent lager. Hoewel de Duitse autofabrikant zijn doelstellingen voor het lopende boekjaar en zijn Together 2025+ strategie herhaalde, sprak CEO Frank Witter van steeds moeilijker wordende marktomstandigheden.

SIX Group, een Zwitserse exploitant van infrastructuur voor de financiële markten, wil een bod doen op de Spaanse beurs Bolsas y Mercados Españoles (BME). BME noteerde halverwege de handelsdag 37,1 procent hoger. Ook Euronext, uitbater van de beurzen in onder meer Nederland, Frankrijk en België, zegt in gesprek te zijn met BME, wat mogelijk uitmondt in een bod. Het aandeel Euronext steeg 1,3 procent.

De Britse verzekeraar Aviva verloor 4,1 procent, nadat het concern meldde zijn divisie in Singapore en de Chinese activiteiten toch te behouden. De verzekeraar meldde eerder de opties voor deze activiteiten te onderzoeken.

Qiagen steeg 12,0 procent. Het concern meldde vrijdag laat dat meerdere partijen overname-interesse hebben getoond in de leverancier van monster- en assaytechnologieën voor moleculaire diagnostiek.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,2 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 3.120,46 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 28.004,89 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 8.540,83 punten.

De Aandeelhouder TV

januari 24, 2021

Bullish scenario AEX nog altijd intact

januari 22, 2021

AEX week 3 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 22, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 2 – Hollandse Topaandelen

januari 22, 2021

Tesla: Omzetgroei niet te handhaven

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:27

  TA van Edward Loef – Carrefour terug naar de servicebalie

 • 08:49

  Nieuwe studie duidt op lagere effectiviteit van de vaccins op COVID-19 varianten & Europa start rood

 • 16:33

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken

 • 08:46

  Nieuwe all-time highs voor S&P 500 en Nasdaq 100 & Europa start groen

 • 17:14

  TA van Edward Loef – Rendement sprokkelen

 • 09:09

  ETF van de week: iShares 600 Utilities (EXH9)

 • 08:01

  Netflix blinkt uit & ASML overtreft eigen verwachtingen

 • 17:47

  TA van Edward Loef – TSMC waarschuwing

 • 08:24

  Beleggers negeren strengere coronamaatregelen & stevige winsten in Azië

Masterclasses

Columns

Nieuw
23 jan 16:32 Redactie

Vandaag in DAZ: PostNL, ASML, Intel, Carrefour

22 jan 15:51 Redactie

Aflevering 2 van DAH Podcast – Hollandse Topaandelen

22 jan 09:16 Redactie

TA DAX: Vermoeidheidsverschijnselen