fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -zondag, 17 november 2019

Alweer volle agenda aan de horizon

 Komende week staan zowel de macro-economische als de bedrijfsagenda weer behoorlijk vol.

Woensdag kijken we naar een Japanse handelsbalans maar toch vooral naar de notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve. Daarin werd de rente nog eens met 25 basispunten verlaagd. Na drie verlagingen lijkt het voor de Fed voorlopig genoeg. Een dag later zal de Europese Centrale Bank haar notulen prijsgeven. Tijdens de laatste vergadering werd geen groot nieuws gemeld. Het eerder aangekondigde inkoopprogramma van obligaties startte deze maand, voor 30 miljard euro maandelijks.

Daarnaast krijgen we donderdag inzage in het Franse ondernemersvertrouwen en het consumentenvertrouwen in eigen land en heel de eurozone. Amerika volgt vrijdag.

We sluiten de week vrijdag verder af met de Japanse inflatie, de Duitse economische groei en samengestelde inkoopmanagersindices uit Japan, Europa en de Verenigde Staten.

Het Duitse cijfer betreft een definitieve raming, nadat afgelopen week al een voorlopige voorspelling verscheen, waaruit verrassend genoeg bleek dat de grootste economie van de eurozone in het derde kwartaal net niet in een recessie is beland. De groei kwam op kwartaalbasis uit op 0,1 procent. Dit wordt komende vrijdag vermoedelijk bevestigd.

Vrijdag volgen ook de eerste inkoopdata uit de eurozone en de VS over de ontwikkelingen in de industrie en dienstensector in de maand november. 

Toch even meegeven dat, naast al deze cijfergegevens, beleggers steeds blijven kijken naar hints rond de handelsconflicten. Het blijft wachten op zowel een eerste fase deal tussen China en de VS en anderzijds een beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump rond eventuele tariefverhogingen op Europese auto’s.

Bedrijfscijfers 

Het cijferseizoen in Nederland en het buitenland is inmiddels goeddeels achter de rug. Komende week is het daarom een stuk rustiger dan de afgelopen tijd. Woensdag komt HAL met een handelsbericht, donderdag is het de beurt aan Lucas Bols en Tie Kinetix.

In het buitenland kijken we maandag in de richting van Campbell Soup en dinsdag naar easyJet en Home Depot. Woensdag volgen cijfers van Lowe’s en Target. Donderdag verwachten we de rapporten van ThyssenKrupp, Royal Mail en Macy’s. Vrijdag zijn Remy Cointreau en Foot Locker dan nog aan de beurt.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak