fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 15 november 2019

Wall Street kleurt groen door handelshoop

 Wall Street noteert vrijdag met nog een paar uur handel te gaan hoger. De S&P 500 wint 0,5 procent, net als de Dow Jones index. De Nasdaq gaat 0,6 procent hoger.

Hiermee ligt de S&P op koers voor de langste winstreeks in twee jaar. Beleggers zijn vrijdag weer wat optimistischer over de vooruitgang in de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen nadat economisch adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, zich positief uitliet over de mogelijkheid op een deal. 

De afgelopen dagen nam de twijfel over een handelsakkoord toe, omdat Washington en Beijing het niet eens zouden zijn over bepaalde fundamentele zaken, zoals de import van landbouwproducten uit de VS door China en het opheffen van bestaande importsancties.

Volgens vermogensbeheerder Justin Onuekwusi van Legal & General Investment Management is de onzekerheid nog niet verdwenen, ondanks de optimistische geluiden vrijdag. 

De markt reageert vrijdag ook positief op beter dan verwachte economische cijfers over de Amerikaanse detailhandel. De detailhandelsverkopen stegen in oktober met 0,3 procent en dat was meer dan verwacht. 

"Dit ondersteunt het idee dat de groeivertraging is gestabiliseerd", volgens Joseph Amato, chief investment officer bij Neuberger Berman. 

De sterke detailhandelsverkopen compenseerden zwakke data over de bedrijvigheid in de regio New York en de industriële productie in de VS in het algemeen.

De industriële productie daalde in oktober harder dan verwacht en voor de tweede maand op rij. De afname van 0,8 procent was sterker dan de daling met 0,5 procent die was voorspeld.

De euro/dollar noteert vrijdagavond 0,3 procent hoger op 1,1055. De olieprijs gaat 1,5 procent omhoog.

Bedrijfsnieuws

JC Penney stijgt ruim 8 procent in waarde, na beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het verlies was het afgelopen kwartaal minder dan verwacht en ook de omzet kwam hoger uit dan analisten raamden.

NVIDIA heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, maar de outlook is voorzichtig. Het aandeel daalt bijna 3 procent.

In het laatste kwartaal van zijn boekjaar 2019 rapporteerde Applied Materials een hogere winst dan verwacht en de outlook voor het huidige kwartaal was sterk. Het aandeel gaat vrijdag ruim 9 procent hoger.

Under Armour stijgt 3,8 procent. Voormalig leidinggevenden van het sportkledingbedrijf, dat wordt onderzocht vanwege mogelijke boekhoudfraude, meldden onder druk gezet te zijn om agressieve verkoopdoelen te halen, Dit gebeurde onder meer door omzet in lopende kwartalen over te hevelen naar het voorgaande kwartaal om de dalende verkoop bij publicatie van de kwartaalcijfers te maskeren.

Alibaba is van plan om voor zijn tweede beursnotering in Hongkong 500 miljoen aandelen aan te bieden. De uitgifteprijs wordt op 20 november vastgesteld en bedraagt niet meer dan 188 Hongkong dollar. Het aandeel wint vrijdag met nog een paar uur handel 1,3 procent in New York.

Amazon stapt in de VS naar de rechter vanwege het defensiecontract van 10 miljard dollar voor cloud-computingdiensten dat is toegekend aan Microsoft. Amazon vindt dat het toekenningsproces niet eerlijk is verlopen. Het aandeel daalt vrijdag 0,3 procent, terwijl Microsoft 1,0 procent stijgt.

 

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud