Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 15 november 2019 19:49

Wall Street kleurt groen door handelshoop

 Wall Street noteert vrijdag met nog een paar uur handel te gaan hoger. De S&P 500 wint 0,5 procent, net als de Dow Jones index. De Nasdaq gaat 0,6 procent hoger.

Hiermee ligt de S&P op koers voor de langste winstreeks in twee jaar. Beleggers zijn vrijdag weer wat optimistischer over de vooruitgang in de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen nadat economisch adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, zich positief uitliet over de mogelijkheid op een deal. 

De afgelopen dagen nam de twijfel over een handelsakkoord toe, omdat Washington en Beijing het niet eens zouden zijn over bepaalde fundamentele zaken, zoals de import van landbouwproducten uit de VS door China en het opheffen van bestaande importsancties.

Volgens vermogensbeheerder Justin Onuekwusi van Legal & General Investment Management is de onzekerheid nog niet verdwenen, ondanks de optimistische geluiden vrijdag. 

De markt reageert vrijdag ook positief op beter dan verwachte economische cijfers over de Amerikaanse detailhandel. De detailhandelsverkopen stegen in oktober met 0,3 procent en dat was meer dan verwacht. 

"Dit ondersteunt het idee dat de groeivertraging is gestabiliseerd", volgens Joseph Amato, chief investment officer bij Neuberger Berman. 

De sterke detailhandelsverkopen compenseerden zwakke data over de bedrijvigheid in de regio New York en de industriële productie in de VS in het algemeen.

De industriële productie daalde in oktober harder dan verwacht en voor de tweede maand op rij. De afname van 0,8 procent was sterker dan de daling met 0,5 procent die was voorspeld.

De euro/dollar noteert vrijdagavond 0,3 procent hoger op 1,1055. De olieprijs gaat 1,5 procent omhoog.

Bedrijfsnieuws

JC Penney stijgt ruim 8 procent in waarde, na beter dan verwachte kwartaalresultaten. Het verlies was het afgelopen kwartaal minder dan verwacht en ook de omzet kwam hoger uit dan analisten raamden.

NVIDIA heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, maar de outlook is voorzichtig. Het aandeel daalt bijna 3 procent.

In het laatste kwartaal van zijn boekjaar 2019 rapporteerde Applied Materials een hogere winst dan verwacht en de outlook voor het huidige kwartaal was sterk. Het aandeel gaat vrijdag ruim 9 procent hoger.

Under Armour stijgt 3,8 procent. Voormalig leidinggevenden van het sportkledingbedrijf, dat wordt onderzocht vanwege mogelijke boekhoudfraude, meldden onder druk gezet te zijn om agressieve verkoopdoelen te halen, Dit gebeurde onder meer door omzet in lopende kwartalen over te hevelen naar het voorgaande kwartaal om de dalende verkoop bij publicatie van de kwartaalcijfers te maskeren.

Alibaba is van plan om voor zijn tweede beursnotering in Hongkong 500 miljoen aandelen aan te bieden. De uitgifteprijs wordt op 20 november vastgesteld en bedraagt niet meer dan 188 Hongkong dollar. Het aandeel wint vrijdag met nog een paar uur handel 1,3 procent in New York.

Amazon stapt in de VS naar de rechter vanwege het defensiecontract van 10 miljard dollar voor cloud-computingdiensten dat is toegekend aan Microsoft. Amazon vindt dat het toekenningsproces niet eerlijk is verlopen. Het aandeel daalt vrijdag 0,3 procent, terwijl Microsoft 1,0 procent stijgt.

 

De Aandeelhouder TV

maart 2, 2021

AEX 2 maart 21 – Nico Bakker – Daily charts BNP Paribas Markets

maart 2, 2021

Herstel euro in verschiet

maart 2, 2021

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASMI na goede cijfers

maart 2, 2021

Heineken geeft duur rondje | 2 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:19

  TA van Edward Loef – Speculatief vuurwerk

 • 08:09

  China waarschuwt voor Amerikaanse en Europese asset bubbel – Europa start rood

 • 17:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq future oogt kwetsbaar

 • 12:49

  Gevaar voor AEX-index nog niet geweken en UBER verliest kracht

 • 11:57

  Beursgang Coinbase: Cryptobeurs mogelijk ruim $100 miljard waard

 • 08:17

  optimisme rond de luchtvaartaandelen en olieprijs van $100 wordt aannemelijk

 • 17:30

  TA van Edward Loef – Drie aandelen, erop of eronder?

 • 08:16

  Rentestijging zorgt voor paniek op aandelenmarkten

 • 17:34

  TA van Edward Loef – Even twitteren… Koersdoel bereikt

Masterclasses

 • 04 maart

  De Beleggingstips van Nico Inberg

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
02 mrt 16:56 Redactie

De Beleggingstips van Nico Inberg

02 mrt 16:40 Nico Inberg

PostNL: Dividendkoningin

02 mrt 09:34 Bas Heijink

TA AEX: Dubbele ‘evening star’