Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 13 november 2019 22:11

Wall Street verdeeld door onduidelijkheid handelsdeal

 Wall Street is woensdag verdeeld gesloten. De S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3.094,04 punten, de Dow Jones index steeg 0,3 procent tot een nieuw record van 27.783,59 punten en de Nasdaq daalde 0,1 procent op een slot van 8.482,10 punten.

Onrust in Hongkong, waar het geweld rond de maandenlange protesten steeds verder lijkt te escaleren, domineerde samen met de onduidelijkheid rond het Amerikaanse handelsbeleid het sentiment.

De dag begon voorzichtig, waarna de Amerikaanse beurzen iets opveerden. Toch bleven beleggers terughoudend na de toespraak van de Amerikaanse president Trump dinsdag, waarbij hij geen concrete uitspraken deed over het handelsbeleid richting China en Europa. Wel dreigde de president met hogere importtarieven op Chinese producten wanneer geen handelsdeal wordt bereikt.

"Het valt niet te ontkennen dat zelfs een gedeeltelijke deal [tussen de Verenigde Staten en China] niet langer gegarandeerd is", aldus analist Marios Hadjikyriacos van XM.

The Wall Street Journal meldde woensdagavond dat de VS en China nu steggelen over het bedrag aan Amerikaanse agrarische producten dat China zal importeren. Eerder werd al duidelijk dat de twee landen het ook niet eens kunnen worden over het terugdraaien van Amerikaanse importtarieven. 

Verder was er woensdag aandacht voor uitspraken van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres over de economische outlook van de centrale bank. De centraal bankier leek in zijn verklaring een pauze in renteverlagingen te bevestigen maar benadrukte ook opnieuw dat het monetaire beleid niet in steen is gebeiteld.

Powell klonk iets verruimingsgezinder dan bij zijn meest recente persconferentie in oktober, volgens marktstrateeg Quincy Krosby van Prudential Financial.

Powell stipte woensdag ook het belang van een gezond begrotingsbeleid aan. De VS kampen met torenhoge schulden en dit kan de bereidheid en het vermogen van politieke beleidsmakers beperken om de economie in slechtere tijden te ondersteunen, waarschuwde hij.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de inflatie in de VS in oktober op jaarbasis uitkwam op 1,8 procent. Er was gerekend op 1,7 procent. De kerninflatie was in oktober 2,3 procent.

De euro/dollar noteerde woensdagavond licht lager op 1,1007. Olie werd 0,6 procent duurder. De Energy Information Administration werd positiever over de olieprijzen en de Amerikaanse olieproductie.

Bedrijfsnieuws

Advanced Micro Devices eindigde 2,2 procent hoger op 37,52 dollar en daarmee rond het hoogste niveau in 13 jaar. In 2006 was het aandeel voor het laatst zo'n 38,00 dollar waard. Sinds begin 2019 is AMD meer dan 100 procent in waarde gestegen.

Disney steeg ruim 7 procent na de succesvolle lancering van zijn streamingdienst. 

Apple kondigde woensdag de lancering van een nieuwe MacBook aan. Het aandeel ging 1,0 procent hoger.

Tesla gaat zijn Europese fabriek in Duitsland neerzetten, voor de assemblage van een deel van zijn elektrische auto's. Het aandeel steeg 1,1 procent.

Cisco komt woensdag nabeurs met kwartaalcijfers. In aanloop won het aandeel 0,2 procent.

Alibaba wil een tweede notering in Hong Kong. De Chinese e-commercereus zou hiermee 13 miljard dollar op kunnen halen, denken analisten. Het aandeel daalde 2,4 procent.

Opvallende koersbewegingen waren er voor clouddienstverlener Datadog, dat bijna 17 procent won na sterke kwartaalcijfers, en start-up SmileDirectClub, dat ruim 20 procent verloor na het vrijgeven van zwakke resultaten. Het bedrijf richt zich op gebitscorrecties. 


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 9, 2020

Rookworst van Ahold | 9 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 8, 2020

Beperkt opwaarts potentieel in AEX

juli 8, 2020

AEX 8 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 8, 2020

Indicator analyse | De Gemiddelde Lijn

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

 • 09:21

  Beleggen in waterstof: Ontdek de beste waterstof aandelen van 2020

 • 08:36

  Groene zee overspoelt beleggersland

 • 16:48

  TA: ‘Europese banken aan kop’

 • 12:56

  Technische analyse AEX – AEX-index vecht met de weerstand

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke

09 jul 08:59 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Assetallocatie – Omgaan met “langer lager”

08 jul 13:52 Marco Knulst

GOLDEN CROSS Zilver in EUR