fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 13 november 2019 22:11

Wall Street verdeeld door onduidelijkheid handelsdeal

 Wall Street is woensdag verdeeld gesloten. De S&P 500 steeg 0,1 procent tot 3.094,04 punten, de Dow Jones index steeg 0,3 procent tot een nieuw record van 27.783,59 punten en de Nasdaq daalde 0,1 procent op een slot van 8.482,10 punten.

Onrust in Hongkong, waar het geweld rond de maandenlange protesten steeds verder lijkt te escaleren, domineerde samen met de onduidelijkheid rond het Amerikaanse handelsbeleid het sentiment.

De dag begon voorzichtig, waarna de Amerikaanse beurzen iets opveerden. Toch bleven beleggers terughoudend na de toespraak van de Amerikaanse president Trump dinsdag, waarbij hij geen concrete uitspraken deed over het handelsbeleid richting China en Europa. Wel dreigde de president met hogere importtarieven op Chinese producten wanneer geen handelsdeal wordt bereikt.

"Het valt niet te ontkennen dat zelfs een gedeeltelijke deal [tussen de Verenigde Staten en China] niet langer gegarandeerd is", aldus analist Marios Hadjikyriacos van XM.

The Wall Street Journal meldde woensdagavond dat de VS en China nu steggelen over het bedrag aan Amerikaanse agrarische producten dat China zal importeren. Eerder werd al duidelijk dat de twee landen het ook niet eens kunnen worden over het terugdraaien van Amerikaanse importtarieven. 

Verder was er woensdag aandacht voor uitspraken van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres over de economische outlook van de centrale bank. De centraal bankier leek in zijn verklaring een pauze in renteverlagingen te bevestigen maar benadrukte ook opnieuw dat het monetaire beleid niet in steen is gebeiteld.

Powell klonk iets verruimingsgezinder dan bij zijn meest recente persconferentie in oktober, volgens marktstrateeg Quincy Krosby van Prudential Financial.

Powell stipte woensdag ook het belang van een gezond begrotingsbeleid aan. De VS kampen met torenhoge schulden en dit kan de bereidheid en het vermogen van politieke beleidsmakers beperken om de economie in slechtere tijden te ondersteunen, waarschuwde hij.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de inflatie in de VS in oktober op jaarbasis uitkwam op 1,8 procent. Er was gerekend op 1,7 procent. De kerninflatie was in oktober 2,3 procent.

De euro/dollar noteerde woensdagavond licht lager op 1,1007. Olie werd 0,6 procent duurder. De Energy Information Administration werd positiever over de olieprijzen en de Amerikaanse olieproductie.

Bedrijfsnieuws

Advanced Micro Devices eindigde 2,2 procent hoger op 37,52 dollar en daarmee rond het hoogste niveau in 13 jaar. In 2006 was het aandeel voor het laatst zo'n 38,00 dollar waard. Sinds begin 2019 is AMD meer dan 100 procent in waarde gestegen.

Disney steeg ruim 7 procent na de succesvolle lancering van zijn streamingdienst. 

Apple kondigde woensdag de lancering van een nieuwe MacBook aan. Het aandeel ging 1,0 procent hoger.

Tesla gaat zijn Europese fabriek in Duitsland neerzetten, voor de assemblage van een deel van zijn elektrische auto's. Het aandeel steeg 1,1 procent.

Cisco komt woensdag nabeurs met kwartaalcijfers. In aanloop won het aandeel 0,2 procent.

Alibaba wil een tweede notering in Hong Kong. De Chinese e-commercereus zou hiermee 13 miljard dollar op kunnen halen, denken analisten. Het aandeel daalde 2,4 procent.

Opvallende koersbewegingen waren er voor clouddienstverlener Datadog, dat bijna 17 procent won na sterke kwartaalcijfers, en start-up SmileDirectClub, dat ruim 20 procent verloor na het vrijgeven van zwakke resultaten. Het bedrijf richt zich op gebitscorrecties. 

De Aandeelhouder TV

december 13, 2019

AEX 12 december 2019 Nico Bakker Daily Charts BNP Paribas Markets

december 13, 2019

2020 jaar voor aandelen VS en opkomende markten

december 12, 2019

Lagarde zorgt voor frisse moed

december 12, 2019

AEX 11 december 2019 Nico Bakker Daily Charts BNP

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
13 dec 14:57 Nico Bakker

AMG rijp voor een rebound

12 dec 15:21 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: China voorbij de handelsoorlog

10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX