Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 13 november 2019 19:32

Wall Street veert iets op

 Wall Street noteert woensdag met nog een paar uur handel te gaan licht in het groen. De S&P 500 wint 0,2 procent, de Dow Jones index stijgt 0,3 procent en de Nasdaq staat 0,1 procent hoger. 

Onrust in Hongkong, waar het geweld rond de maandenlange protesten steeds verder lijkt te escaleren, domineert samen met de onduidelijkheid rond het Amerikaanse handelsbeleid het sentiment.

De handelsdag begon voorzichtig, maar inmiddels lijkt Wall Street wat op te veren. Toch blijven beleggers terughoudend na de economische toespraak van de Amerikaanse president Trump dinsdag, waarbij hij geen concrete uitspraken deed over het handelsbeleid richting China en Europa. Wel dreigde de president met hogere importtarieven op Chinese producten wanneer geen handelsdeal wordt bereikt.

"Het valt niet te ontkennen dat zelfs een gedeeltelijke deal [tussen de Verenigde Staten en China] niet langer gegarandeerd is", aldus analist Marios Hadjikyriacos van XM.

Verder is er woensdag aandacht voor de verklaring van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres over de economische outlook van de centrale bank. De centraal bankier leek in zijn verklaring een pauze in renteverlagingen te bevestigen maar benadrukte ook opnieuw dat het monetaire beleid niet in steen is gebeiteld.

De verklaring van Powell "suggereert dat de lat voor een renteverhoging hoger ligt dan die voor een renteverlaging, ondanks dat het verruimende beleid niet langer de enige optie is", aldus econoom Sal Guatieri van BMO Capital.

Powell stipte in zijn verklaring ook het belang van een gezond begrotingsbeleid aan. De Verenigde Staten kampen met torenhoge schulden en dit kan de bereidheid en het vermogen van politieke beleidsmakers beperken om de economie in slechtere tijden te ondersteunen, waarschuwde hij.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de inflatie in de VS in oktober op jaarbasis uitkwam op 1,8 procent. Er was gerekend op 1,7 procent. De kerninflatie was in oktober 2,3 procent.

De euro/dollar noteerde woensdagavond licht lager op 1,1002. Olie werd een procent duurder. De Energy Information Administration werd positiever over de olieprijzen en de Amerikaanse olieproductie.

Bedrijfsnieuws

Advanced Miro Devices stijgt 2,4 procent tot 37,58 dollar en dat is het hoogste niveau in 13 jaar. In 2006 was het aandeel voor het laatst zo'n 38,00 dollar waard. Sinds begin 2019 is AMD meer dan 100 procent in waarde gestegen.

Apple kondigde woensdag de lancering van een nieuwe MacBook aan. Het aandeel stijgt 0,9 procent.

Tesla gaat zijn Europese fabriek in Duitsland neerzetten, voor de assemblage van een deel van zijn elektrische auto's. Het aandeel wint 0,4 procent.

Cisco komt woensdag nabeurs met kwartaalcijfers. In aanloop wint het aandeel 0,7 procent.

Alibaba wil een tweede notering in Hong Kong. De Chinese e-commercereus zou hiermee 13 miljard dollar op kunnen halen, denken analisten. Het aandeel daalt 2,3 procent.

Opvallende koersbewegingen zijn er verder voor clouddienstverlener Datadog, dat 16,4 procent wint na sterke kwartaalcijfers, en start-up SmileDirectClub, dat 18,4 procent verliest na het vrijgeven van zwakke resultaten. Het bedrijf richt zich op gebitscorrecties. 


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 3, 2020

AEX week 27 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 3, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Candlesdtick Koerspatronen

juli 3, 2020

Ahold draait goed in VS | 3 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 2, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Trading Range

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

 • 08:28

  Sterk banenrapport, maar zwak slot in de VS

 • 08:09

  Covid-19-hoop & Tesla meest waardevolle autobouwer

 • 17:46

  TA: ‘Als een raket of als een virus?’

 • 09:45

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:44

  Chipmakers in trek & goud blijft floreren

 • 17:13

  TA: ‘Hang Seng index is niet meer veilig’

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
02 jul 08:51 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Een onzekere toekomst voor big oil

01 jul 11:14 Bas Heijink

Zware weerstandszone AEX intact

29 jun 11:45 Nico Bakker

Offensieve koopkans PROSUS