fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 13 november 2019

Update: Amerika en China steggelen over agrarische producten

 De Verenigde Staten en China steggelen in hun handelsbesprekingen over het bedrag aan agrarische producten dat laatstgenoemde zal importeren vanuit Amerika. Dit meldde The Wall Street Journal woensdagavond op basis van ingewijden.

De Amerikaanse president Trump herhaalde woensdag tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Turkse president Erdogan dat de gesprekken met China goed verlopen en zich "snel" ontwikkelen.

Het gesteggel over agrarische producten creëert een nieuw obstakel voor de twee landen om een gedeeltelijke handelsdeal te sluiten. De landen kunnen ook nog geen overeenstemming bereiken over het opheffen van Amerikaanse importheffingen per wanneer en met hoeveel.

Eerder verklaarde Trump dat Beijing zou hebben toegezegd om voor maximaal 50 miljard dollar aan Amerikaanse sojabonen, varkensvlees en andere agrarische producten af te nemen, maar China is huiverig om een specifiek bedrag vast te leggen in een eventueel akkoord, aldus The Wall Street Journal.

Beijing wil geen deal sluiten waarbij het lijkt of alleen de VS profiteren, stellen enkele bronnen, en wil ook een uitweg hebben om de import van agrarische producten stop te zetten wanneer de handelsspanningen verergeren.  

Dinsdag zei Trump in een toespraak ook al dat een deal snel gesloten kan worden. Hij dreigde tegelijkertijd om importtarieven aanzienlijk te verhogen wanneer er geen gedeeltelijk handelsakkoord wordt bereikt.

Vooralsnog is nog steeds onduidelijk waar Trump en de Chinese president Xi een deal zullen ondertekenen en of dat inderdaad nog voor het eind van het jaar gebeurt.

Update: om reactie Trump toe te voegen en alinea's iets te herschrijven.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak