Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 13 november 2019 18:53

Europese beurzen sluiten in het rood

De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag in het rood geëindigd. De Stoxx 600 Europe verloor 0,3 procent op 405,86 punten, de Duitse DAX daalde 0,4 procent tot 13.230,07 punten, de Franse CAC 40 sloot 0,2 procent in de min op 5.907,09 punten en de Britse FTSE 100 ging 0,2 procent lager tot 7.351,21 punten.

De markten reageerden teleurgesteld na de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump op dinsdagavond, volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.

"Beleggers hoopten op duidelijkheid op handelsgebied en dat Trump een besluit over importheffingen op Europese auto's zou uitstellen, maar in plaats daarvan was Trump vooral aan het opscheppen over zijn eigen successen", aldus Madden.

"Er was geen geruststelling dat importheffingen op Europese auto's van de baan zijn", voegde marktstrateeg Kit Juckes van Société Générale toe.

Madden van CMC wees erop dat zonder enige vooruitgang op handelsgebied, de markten de komende tijd mogelijk weinig verder omhoog kunnen. "De upside lijkt beperkt", zei sales trader Gert Berendse van ING tegen ABM Financial News.

Op macro-economisch vlak was er woensdag aandacht voor inflatiecijfers. In Duitsland is de inflatie in oktober definitief uitgekomen op 0,1 procent op maandbasis en 1,1 procent op jaarbasis. Dit was gelijk aan de voorlopige cijfers.

In het Verenigd Koninkrijk kwam de inflatie in oktober op jaarbasis uit op 1,5 procent en daarmee conform de verwachting van economen. De producentenprijzen daalden licht in dezelfde maand.

De industriële productie in de eurozone is in september op maandbasis onverwacht met 0,1 procent gestegen. Er was vooraf rekening gehouden met een daling met 0,3 procent. Op jaarbasis was sprake van een daling met 1,7 procent.
Verder verklaarde de voorzitter van de Federal Reerve, Jerome Powell voor het Amerikaanse Congres, dat het huidige monetaire beleid voorlopig gepast is, mits inkomende economische data en andere informatie de outlook van de centrale bank blijven ondersteunen. Daarmee leek Powell een pauze in renteverlagingen te bevestigen. 

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1003. Olie werd een procent duurder.
 
Bedrijfsnieuws

Aandelen van Europese automakers stonden woensdag onder druk vanwege de onduidelijkheid over Amerikaanse importheffingen. Daimler, BMW, Volkswagen en Renault verloren zo'n 1 tot 2 procent aan waarde.

ABN AMRO heeft in het derde kwartaal, zoals voorzien, een lagere omzet en winst geboekt. Vooral de overige inkomsten vielen tegen. Analisten rekenden op een daling van ruim 160 miljoen euro naar 115 miljoen euro. ABN AMRO rapporteerde 63 miljoen euro. Het aandeel werd woensdag 3,8 procent minder waard.

Elders in Europa stonden banken ook onder druk. Deutsche Bank verloor 4,4 procent, Société Générale daalde 2,1 procent en HSBC leverde 2,5 procent in.

Spaanse banken stonden ook onder druk in de nasleep van de verkiezingen afgelopen weekend, waarbij coalitievorming voor premier Pedro Sánchez zeer moeilijk lijkt. Banco de Sabadell daalde 3,0 procent, Banco Santander verloor 3,5 procent en BBVA sloot de dag 3,3 procent in de min.

Aandelen van Coca-Cola HBC werden 6,1 procent meer waard nadat de in Zwitserland gevestigde bottelaar met goede kwartaalcijfers en een sterke outlook kwam.

Tullow Oil daalde liefst 27,3 procent in Londen, nadat de energiereus bekendmaakte dat de olieproductie dit jaar onder de eerdere verwachting uitkomt, vanwege tegenvallers in Ghana.

Unilever ziet zijn voorzitter Marijn Dekkers opstappen. Nils Andersen wordt de nieuwe voorzitter van het concern. Het aandeel steeg 0,4 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot in Europa, noteerden de Amerikaanse beurzen rond de slotstanden van dinsdag. Inmiddels veert Wall Street iets op.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 3, 2020

AEX week 27 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 3, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Candlesdtick Koerspatronen

juli 3, 2020

Ahold draait goed in VS | 3 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 2, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Trading Range

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

 • 08:28

  Sterk banenrapport, maar zwak slot in de VS

 • 08:09

  Covid-19-hoop & Tesla meest waardevolle autobouwer

 • 17:46

  TA: ‘Als een raket of als een virus?’

 • 09:45

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:44

  Chipmakers in trek & goud blijft floreren

 • 17:13

  TA: ‘Hang Seng index is niet meer veilig’

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
02 jul 08:51 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Een onzekere toekomst voor big oil

01 jul 11:14 Bas Heijink

Zware weerstandszone AEX intact

29 jun 11:45 Nico Bakker

Offensieve koopkans PROSUS