fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 13 november 2019 21:14

Amerika en China steggelen over agrarische producten

 De Verenigde Staten en China steggelen in hun handelsbesprekingen over het bedrag aan agrarische producten dat laatstgenoemde zal importeren vanuit Amerika. Dit meldde The Wall Street Journal woensdagavond op basis van ingewijden.

Dit creëert een nieuw obstakel voor de twee landen om een gedeeltelijke handelsdeal te sluiten. 

Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zou Beijing hebben toegezegd om voor maximaal 50 miljard dollar aan Amerikaanse sojabonen, varkensvlees en andere agrarische producten af te nemen, maar China is huiverig om een specifiek bedrag vast te leggen in een eventueel akkoord, aldus de zakenkrant.

Beijing wil geen deal sluiten waarbij het lijkt of alleen de VS profiteren, volgens enkele bronnen, en wil ook een uitweg hebben om de import van agrarische producten stop te zetten wanneer de handelsspanningen verergeren. 

Het is één van meerdere obstakels die het sluiten van een gedeeltelijk handelsakkoord moeilijk maken. De landen kunnen ook nog geen overeenstemming bereiken over het opheffen van Amerikaanse importheffingen per wanneer en met hoeveel.

Dinsdag zei Trump in een toespraak dat een deal snel gesloten kan worden. Hij dreigde tegelijkertijd om importtarieven aanzienlijk te verhogen wanneer er geen gedeeltelijk handelsakkoord wordt bereikt.

Vooralsnog is ook nog steeds onduidelijk waar Trump en de Chinese president Xi een deal zullen ondertekenen en of dat inderdaad nog voor het eind van het jaar gebeurt.

De Aandeelhouder TV

december 13, 2019

AEX 12 december 2019 Nico Bakker Daily Charts BNP Paribas Markets

december 13, 2019

2020 jaar voor aandelen VS en opkomende markten

december 12, 2019

Lagarde zorgt voor frisse moed

december 12, 2019

AEX 11 december 2019 Nico Bakker Daily Charts BNP

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
13 dec 14:57 Nico Bakker

AMG rijp voor een rebound

12 dec 15:21 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: China voorbij de handelsoorlog

10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX