Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 13 november 2019 08:12

AEX lijkt lager te gaan openen

De Amsterdamse beurs gaat woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,5 procent in het rood. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,4 procent in het groen op 599,03 punten, en tussentijds werd de 600 puntengrens zelfs even doorbroken. 

Dinsdag kende de AEX en de andere Europese indices een positieve handelsdag. "Het optimisme werd gedreven door de overtuiging dat Trump bij zijn speech aan de New York Economic Club zou hinten om de dreiging van importheffingen op de Europese auto-industrie te laten vallen", aldus Analist Micheal Hewson van CMC Markets.

Daarnaast werd er uitgekeken naar opmerking over een aanstaande ontmoeting met de Chinese president Xi en met name of de importheffingen mogelijk zouden worden teruggedraaid.

Er gebeurde niets wat daar bij in de buurt kwam en dat zet de beurzen vandaag lager, stelde Hewson. "De president liet niet weten of de extra importheffingen op Europese auto's inderdaad met een half jaar zullen worden uitgesteld en hinte ook niet op verlagen van de importheffingen voor China."

Wel herhaalde Trump dinsdag dat er mogelijk al snel een deal met China gemaakt kan worden. Een fase 1 deal is volgens de president "dichtbij". China is namelijk heel erg gebrand op het maken van een deal, meent Trump. Maar Trump waarschuwde dat als er geen deal wordt gesloten, de importheffingen wel eens fors zullen kunnen gaan stijgen.

Olie noteerde woensdag in het rood. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 56,58 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1013. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1009 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1011 op de borden.

Bedrijfsnieuws
 
ABN AMRO heeft in het derde kwartaal, zoals voorzien, een lagere omzet en winst geboekt, als gevolg van met name fors lagere overige inkomsten. De nettowinst bedroeg 558 miljoen euro en de operationele winst kwam uit op 854 miljoen euro. Analisten hadden vooraf gerekend op respectievelijk 594 miljoen en 918 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2018 bedroeg de nettowinst nog 738 miljoen euro en de operationele winst 1.091 miljoen euro. "Het derde kwartaal was een gemengd kwartaal. We bleven ons richten op de uitvoering van onze strategie en behaalden weer goede financiële resultaten, met een rendement op eigen vermogen van 11,0 procent. Tegelijkertijd heeft de sector nog steeds te maken met grote uitdagingen, waaronder de aanhoudend lage rente", zei CEO Kees van Dijkhuizen in een toelichting.

KPN zal voor 405 miljoen dollar eigen obligaties terugkopen. KPN bracht een bod uit op een obligatielening van in totaal 1 miljard dollar. Het betreft een obligatie met een couponrente van 8,357 procent met een looptijd tot oktober 2030. Door de terugkoop zal KPN vanaf 2020 ongeveer 26 miljoen euro minder rentekosten betalen.

Fugro heeft overeenstemming bereikt voor de verkoop van een activiteit van zijn joint venture Seabed Geosolutions. Het gaat in dit verband om activiteiten gericht op oceaankabels voor ondiepe wateren. Met de verkoop is een bedrag van ongeveer 10 miljoen dollar gemoeid.

NIBC heeft het advies voor Kiadis verlaagd van Houden naar Verkopen en heeft het koersdoel ook neerwaarts bijgesteld, van 2,50 naar 1,00 euro, nadat het biofarmaceutische bedrijf dinsdag het stopzetten van het onderzoeksprogramma met ATIR101 en het ontslag van helft van het personeelsbestand aankondigde. 
 
Slotstanden Wall Street
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 3.091,84 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 27.691,49 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 8.486,09 punten. 

De Aandeelhouder TV

juli 15, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 2

juli 14, 2020

Intel koopkandidaat na zwakke jaren

juli 14, 2020

Dashboard Beleggen | Stip Coaching en Turbo Tijd

juli 13, 2020

Dashboard Beleggen | De Basis

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:55

  Hoop COVID-vaccin stuwt beurs

 • 16:52

  TA: ‘Terugkeer naar de gemiddelden’

 • 08:34

  Nasdaq stapt van roze wolk: grafiek toont bearish engulfing

 • 16:31

  TA: ‘Tesla en Ferrari, tijd voor een pitstop’

 • 11:36

  Technische analyse AEX – rising wedge op Nederlandse beurs

 • 08:17

  Aftrap kwartaalcijferseizoen en risk-on sentiment op de beurzen

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

Masterclasses

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
15 jul 10:19 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 2 – Monopoly

14 jul 11:38 Marc Langeveld

Exponentieel beleggen in een dynamische 5G omgeving

14 jul 09:55 Bas Heijink

TA: Opwaartse kracht in eindfase