Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 12 november 2019 11:46

Europese beurzen hoger rond middaguur

De Europese beurzen noteerden dinsdag hoger op een rustige handelsdag en in een week waarin richtinggevende data in de tweede helft vallen met donderdag een aardige reeks groeidata, op woensdag voorafgegaan door een verantwoording door de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een plus van 0,2 procent op 406,10 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,5 procent naar 13.260,90 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 0,2 procent met een stand van 5.906,49 punten. De Britse FTSE won dinsdag 0,2 procent op 7.346,52 punten.

De Britse werkloosheid over de drie maanden tot en met september daalde van 3,9 procent over de drie maanden tot en met augustus naar 3,8 procent.

De Duitse vertrouwensindex ZEW over november maakte een flinke sprong omhoog. De verwachtingsindex kwam uit op 2,1 negatief tegen 22,8 negatief in oktober.

In de Verenigde Staten is het dinsdag stil, op de publicatie van het vertrouwen onder kleine ondernemers na.

De Amerikaanse president Donald Trump spreekt vandaag op de Economic Club van New York. De markt is benieuwd wat de president zal zeggen over de onderhandelingen met China en of Trump een besluit over importheffingen op Europese auto's inderdaad met een half jaar zal uitstellen. Europese auto-aandelen lieten bescheiden winsten zien in aanloop naar de speech.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het groen op 57,22 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 62,66 dollar werd betaald, een plus van 0,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1027. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1025 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1035 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Deutsche Post boekte over het derde kwartaal van 2019 een hogere omzet en zag het bedrijfsresultaat ruimschoots verdubbelen. Deutsche Post herhaalde dinsdag zijn outlook voor 2020 en de strategie tot en met 2022. Voor volgend jaar wordt gemikt op een EBIT van meer dan 5,0 miljard euro en minimaal 5,3 miljard euro in 2022. Voor 2019 wil het concern de investeringen opschroeven naar circa 3,7 miljard euro. Vorig jaar bedroegen die nog 2,6 miljard euro. DHL wil dit jaar 1,1 miljard euro vrijmaken voor de vervanging van de Express-vloot. De koers van het aandeel Deutsche Post noteerde dinsdag 4,6 procent hoger.

Infineon zag over het gebroken boekjaar 2019 de omzet stijgen, terwijl de vrije kasstroom fors daalde. Voor het boekjaar 2020 verwacht Infineon een omzetgroei van 5 procent. Verder mikt Infineon op ongeveer 1,3 miljard euro aan geplande investeringen. Er wordt ook verwacht dat de vrije kasstroom tussen 500 miljoen en 700 miljoen euro zal bedragen. De koers van het aandeel Infineon noteerde een winst van 6,6 procent.

Continental boekte in het derde kwartaal een stevig verlies als gevolg van een omvangrijke afschrijving, die eerder al werd aangekondigd door de Duitse fabrikant van banden en remsystemen. De outlook voor heel dit jaar werd herhaald. De koers van het aandeel Continental zakte dinsdag 1,6 procent.

Renault verloor in Parijs 2,1 procent nadat partner Nissan dinsdag een winstwaarschuwing gaf. De koers van het aandeel Renault noteerde dinsdag procent .

De Oostenrijkse lampenproducent Osram heeft het huidige bod van AMS van 41,00 per aandeel Osram aanbevolen en gaf een beschermingsgarantie af voor zijn werknemers op de Duitse vestigingen tegen saneringen die voortvloeien uit de transactie tot en met 2022. Over het afgelopen boekjaar werden ook resultaten bekend gemaakt. De omzet daalde met 8,6 procent naar 3,5 miljard euro, vooral als gevolg van de zwakke Chinese automarkt. De koers van het aandeel noteerde onveranderd.

Vodafone wist in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 2020 het verlies terug te brengen en werd positiever voor heel het jaar. Waar Vodafone voorheen rekende op een aangepaste EBITDA voor heel dit jaar van 13,8 miljard tot 14,2 miljard euro, mikt het telecombedrijf inmiddels op 14,8 miljard tot 15,0 miljard euro. Daarbij gaat het uit van een autonome groei van 2 tot 3 procent. Ten aanzien van de vrije kasstroom werd Vodafone overigens iets voorzichtiger. Eerder mikte het op ten minste 5,4 miljard euro en nu op ongeveer 5,4 miljard. De koers van het aandeel won 0,5 procent.

Op de beurs in Londen, Frankfurt en Parijs waren de plussen in de meerderheid, met in Londen verder geen uitschieters aan de groende zijde. Grootste verliezer was daar DCC dat 4,0 procent moest prijsgeven. In Parijs verloor Accor 1,4 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent in het rood op 3.087,01 punten, terwijl de Dow Jones-index fractioneel steeg tot 27.691,49 punten, geholpen door een koerssprong van Boeing. Techbeurs Nasdaq leverde 0,1 procent in op 8.464,28 punten. 


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 2, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Trading Range

juli 2, 2020

Optimisme beursexperts daalt verder

juli 2, 2020

AEX 2 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 2, 2020

Tour Tips & Trades Portaal

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:09

  Covid-19-hoop & Tesla meest waardevolle autobouwer

 • 17:46

  TA: ‘Als een raket of als een virus?’

 • 09:45

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:44

  Chipmakers in trek & goud blijft floreren

 • 17:13

  TA: ‘Hang Seng index is niet meer veilig’

 • 16:52

  Zilverprijs verwachting 2020 – Waar gaat de zilverprijs heen?

 • 10:40

  De beste goudmijnaandelen van 2020

 • 08:42

  Boeing geeft Wall Street vleugels & Amerikaanse huizenmarkt veerkrachtig

 • 16:22

  TA: ‘BREXIT door een technische bril’

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
02 jul 08:51 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Een onzekere toekomst voor big oil

01 jul 11:14 Bas Heijink

Zware weerstandszone AEX intact

29 jun 11:45 Nico Bakker

Offensieve koopkans PROSUS