fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 12 november 2019

Europese beurzen eindigen hoger

De Europese beurzen zijn dinsdag hoger gesloten op een rustige handelsdag in afwachting van een toespraak van Donald Trump, groeicijfers en een rentebesluit door de Federal Reserve.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot 0,4 procent hoger 406,90 punten. De Duitse DAX steeg 0,6 procent naar 13.284 punten. De Franse CAC 40 won 0,4 procent met een stand van bijna 5.920 punten. De Britse FTSE won 0,5 procent op 7.365 punten.

In de Verenigde Staten was het dinsdag rustig, op de publicatie van het vertrouwen onder kleine ondernemers na.

De Amerikaanse president Donald Trump sprak nabeurs op de Economic Club van New York. De president zei dat de Amerikaanse economie beter draait dan verwacht maar deed geen opvallende uitspraken over het sluimerende handelsconflict met de EU. 

Europese auto-aandelen lieten bescheiden winsten zien in aanloop naar de speech. Verwacht werd dat Trump zijn besluit om heffingen te zetten op Europese auto's zou uitstellen.

De Duitse vertrouwensindex ZEW over november maakte een flinke sprong omhoog, van 2,1 negatief tegen 22,8 negatief in oktober.

Olie noteerde dinsdag lager. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,8 procent in het rood op 57,02 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 62,26 dollar werd betaald, een min van 0,6 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1011. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1025 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1035 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Deutsche Post boekte over het derde kwartaal van 2019 een hogere omzet en zag het bedrijfsresultaat ruim verdubbelen. Het postbedrijf herhaalde de outlook voor 2020 en de strategie tot en met 2022. DHL wil dit jaar 1,1 miljard euro vrijmaken voor de vervanging van de Express-vloot. De koers van het aandeel Deutsche Post sloot 3,6 procent hoger.

Infineon zag over het gebroken boekjaar 2019 de omzet stijgen, terwijl de vrije kasstroom fors daalde. Voor het boekjaar 2020 verwacht Infineon een omzetgroei van 5 procent. Verder mikt Infineon op ongeveer 1,3 miljard euro aan investeringen. De koers van het aandeel Infineon steeg 6,2 procent.

Continental boekte in het derde kwartaal een stevig verlies als gevolg van een omvangrijke afschrijving, die eerder al werd aangekondigd door de Duitse fabrikant van banden en remsystemen. De outlook voor heel dit jaar werd herhaald. Continental zakte dinsdag 3,3 procent.

Renault verloor in Parijs 1,0 procent nadat partner Nissan dinsdag een winstwaarschuwing gaf.  Renault sloot 1 procent lager.

De Oostenrijkse lampenproducent Osram heeft het huidige bod van AMS van 41,00 per aandeel Osram aanbevolen en gaf een beschermingsgarantie af voor zijn werknemers op de Duitse vestigingen tegen saneringen die voortvloeien uit de transactie tot en met 2022. Over het afgelopen boekjaar werden ook resultaten bekend gemaakt. De omzet daalde met 8,6 procent naar 3,5 miljard euro, vooral als gevolg van de zwakke Chinese automarkt. Het aandeel sloot vlak.

Vodafone wist in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 2020 het verlies terug te brengen en werd positiever voor heel het jaar. Waar Vodafone voorheen rekende op een aangepaste EBITDA dit jaar van 13,8 miljard tot 14,2 miljard euro, mikt het telecombedrijf inmiddels op 14,8 miljard tot 15,0 miljard euro. Het aandeel won 3 procent.
 
Tussenstand Wall Street 

Beurzen op Wall Street waren dinsdagavond licht hoger. De S&P500 steeg 0,2 procent, de Nasdaq 0,5 procent en de DowJones-index was vlak.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak