fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 11 november 2019

Europese beurzen lager rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur lager.

"Een weinig verrassende start van de week", zei marktanalist Stephen Innes van AxiTrader. "Naast de onzekerheid over de handelsbesprekingen, zijn er de voorspelbare macro-economische zorgen over de Chinese inflatiecijfers die op z'n zachtst gezegd somber waren", voegde hij toe.
 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,4 procent tot 403,97 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,3 procent op 13.182,71 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,1 procent op 5.884,83 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,8 procent lager op 7.301,58 punten. 

De Europese aandelenmarkten beginnen de handelsweek ingetogen, nadat de Amerikaanse president vrijdag de positieve stemming de kop indrukte en zei nog niet ingestemd te hebben met het terugdraaien van de importheffingen  op Chinese goederen.

Markten staan tevens onder druk in de nasleep van het oplaaiende geweld in Hong Kong. De politie schoot maandag een demonstrant neer en een man werd in brand gestoken.

Uit cijfers van het Chinese bureau voor de statistiek bleek zaterdag dat de consumentenprijzen in China in oktober in het snelste tempo in bijna acht jaar zijn gestegen, met name vanwege de fors hogere voedselprijzen.

Op macro-economisch vlak werd maandagochtend bekend dat de Britse economie in september met 0,1 procent is gekrompen. In het derde kwartaal was er evenwel een groei van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1035. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1021 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1016 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 1,6 procent lager.

Bedrijfsnieuws

Europese maaltijdbezorgen konden maandag rekenen op de aandacht van beleggers. Het Britse Just Eat noteerde rond het middaguur 0,4 procent lager. Prosus zei het bod op Just Eat gestand te doen bij een aanmelding van 75 procent van de aandelen van het Britse bezorgbedrijf. Prosus won/verloor xxx procent.

Takeaway.com noteerde 2,5 procent hoger, nadat het concern meldde zijn bod op Just Eat niet aan te passen. De Nederlandse maaltijdbezorger kondigde tevens aan vanaf 1 januari 2020 in bepaalde markten een bezorgtoeslag te rekenen voor Scoober, de bezorgdienst van het concern voor restaurants die niet over eigen bezorgers beschikken.

De Britse bakkerijketen Greggs steeg 15,2 procent, nadat de keten over de zes weken eindigend op 9 november een stijging van de identieke omzet rapporteerde van 8,3 procent. Greggs verhoogde tevens de winstverwachting voor het hele boekjaar.

Galapagos steeg 3,1 procent. Gedetailleerde resultaten hebben een duurzame werkzaamheid en veiligheid met filgotinib bij reuma aangetoond.

In Frankfurt waren Lufthansa en Wirecard met winsten van 1,4 en 2,7 procent opvallende stijgers. 

In Parijs ging Sodexo aan de leiding met een winst van 2,5 procent. 

Futures Wall Street
 
De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden tot 0,4 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 3.093,08 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 27.681,24 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 8.475,31 punten.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak