Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 7 november 2019 11:56

Europese beurzen hoger rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden donderdag hoger nu China heeft laten weten dat het met de Verenigde Staten een overeenkomst heeft weten te bereiken over de importheffingen.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een winst van 0,5 procent op 405,70 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,8 procent naar 13.287,60 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,3 procent met een stand van 5.881,62 punten. De Britse FTSE steeg donderdag 0,3 procent naar 7.410,47 punten.

De Verenigde Staten en China zijn overeengekomen om de bestaande importheffingen gefaseerd in te trekken. Dit stelde het Chinese ministerie van Handel donderdag. De intrekking is wel afhankelijk van de progressie die wordt geboekt met het afronden van het handelsakkoord, aldus het ministerie. Wanneer en waar de eerste fase deal wordt getekend, is nog onduidelijk.

De industriële productie van Duitsland over september liet een onverwachte daling van 0,6 procent op maandbasis zien. Er was een daling verwacht met 0,3 procent.

In de loop van de ochtend kwamen van de Europese Commissie de economische ramingen naar buiten. Voor 2019 gaat de EC nu uit van een groei van de economie van de eurozone met 1,1 procent, voor 2020 en 2021 in beide gevallen van van 1,2 procent. Afgelopen zomer lagen de prognoses van de EC nog op respectievelijk 1,2 procent en voor 2020 en 2021 in beide gevallen op 1,4 procent.

Aan het begin van de middag is de beurt aan de Bank of England om zijn rentebesluit en zijn inflatierapport bekend te maken. De verwachting is dat het beleidsorgaan de rente laat staan op 0,75 procent.

Vanmiddag staan alleen de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 2 november op de agenda waar 215.000 aanvragen voor worden verwacht. Een week eerder stegen de aanvragen naar 218.000.

Olie noteerde donderdag hoger. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 1,1 procent in het groen op 57,02 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 62,46 dollar werd betaald, een stijging van 1,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1080. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1073 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1075 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

ArcelorMittal heeft in het derde kwartaal van dit jaar betere cijfers gerealiseerd dat verwacht, maar heeft de groeiraming voor de mondiale staalconsumptie wel verlaagd. ArcelorMittal verwacht dat de mondiale vraag naar staal iets minder hard kan groeien dan verwacht. Het bedrijf blijft scherp letten op het kostenniveau en mikken op een blijvend positieve kasstroom. Het bedrijf verwacht de schuldpositie op jaarbasis verder te kunnen verlagen. De koers van het aandeel dikte met 5,9 procent donderdag stevig aan.

Siemens heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de verwachtingen overtroffen voor de winst en omzet. De doelen voor het jaar zijn behaald, stelde het bedrijf. Voor het komende boekjaar voorziet Siemens een nettowinst per aandeel van 6,30 tot 7,00 euro, tegen 6,41 euro in het afgelopen boekjaar. De koers van het aandeel Siemens noteerde 5,6 procent hoger.

Deutsche Telekom heeft de outlook voor 2019 verhoogd, maar snijdt wel in het dividend dit jaar, ondanks dat de winst en omzet aantrok. Deutsche Telekom verwacht een dividend uit te keren van 0,60 euro per aandeel tegenover 0,70 euro vorig jaar. Het telecombedrijf wees op onverwacht hoge kosten gerelateerd aan de veiling van frequentieruimte in Duitsland. De outlook voor 2019 werd verhoogd. Donderdag zakte de koers 2,6 procent op de koers van het aandeel.

Commerzbank verwacht dit jaar minder winst te halen dan vorig jaar, mede door hogere belastingen in het vierde kwartaal. Er ging donderdag 3,8 procent van de koers af.

Munich RE heeft de outlook voor 2019 verhoogd, na een winstsprong in het derde kwartaal ondanks grote verliezen gerelateerd aan natuurrampen. De outlook voor 2019 werd desondanks verhoogd. De herverzekeraar verwacht nu de winstdoelstelling van 2,5 miljard euro te overtreffen. De opbrengsten uit premies zullen dit jaar uitkomen op 49 miljard euro. De koers van het aandeel van de Duitse verzekeraar noteerde donderdag 0,2 procent lager.

Deutsche Lufthansa heeft in het derde kwartaal van dit jaar de winst zien stijgen en handhaafde de outlook voor heel 2019. Daarmee mikt de luchtvaarder onverminderd op een aangepaste EBIT van 2 miljard tot 2,4 miljard euro. Dit jaar heeft Lufthansa al twee keer de outlook neerwaarts bijgesteld, één keer in april en één keer in juni, vanwege overcapaciteit en de concurrentie vanuit budgetmaatschappijen in Europa. De koers van het aandeel Lufthansa noteerde donderdag 9,1 procent hoger.

Engie ziet de resultaten verbeteren, maar de schuld groeien. Engie bevestigde de financiële doelstellingen voor 2019 met een recurrente nettowinst binnen een marge van 2,5 tot 2,7 miljard euro en een netto financiële schuld/EBITDA-ratio minder dan of gelijk aan 2,5, zonder de overname van TAG. In Parijs verloor de koers van het aandeel 3,2 procent.

De winst van UniCredit is in het derde kwartaal sterker dan verwacht gestegen, dankzij fors hogere inkomsten uit de handel, terwijl de rentebaten daalden. UniCredit maakt zich op voor een nieuw strategisch plan, dat in december zal worden gepresenteerd. De bank verkocht de afgelopen periode onderdelen, verlaagde zijn kosten en haalde miljarden aan slechte leningen van zijn balans. De koers van het aandeel noteerde donderdag 5,1 procent hoger.

Sodexo werd 7,1 procent duurder. De omzetgroei afgelopen kwartaal was beter dan de doelstelling voor 2019. De nettowinst steeg en de onderliggende marge was conform de verwachting van de onderneming.  

Op de beurzen van Parijs, Londen en Frankfurt domineerden de hogere aandelenkoersen, waarbij de uitschieters, net als bij de minnen, overwegend volgden op kwartaalcijfers.
 
In Londen zaten alleen Fresnillo met een min van 2,0 procent, en Imperial Brands dat 2,5 procent verloor, in een dip. Van de 100 hoofdfondsen noteerden er meer dan 40 een plus van 1,0 procent of meer.
 
Parijs kende nog redelijk wat minnen, maar het gros bleef dicht bij de slotnoteringen van woensdag.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het groen.

De S&P 500 sloot woensdag nipt 0,1 procent hoger op een slot van 3.076,78 punten, de Dow Jones index daalde fractioneel tot 27.492,56 punten en de Nasdaq leverde 0,3 procent in en eindigde op 8.410,63 punten.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 20:17 Redactie

Het grote crisiswebinar: AEX 300? Professor Koelewijn & Nico Bakker

09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten