fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 6 november 2019

Europese beurzen weifelen rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden woensdag rondom de slotneteringen van dinsdag, ondanks de per saldo redelijke macro-economische cijfers uit de eurozone.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een daling van 0,2 procent naar 402,80 punten. De Duitse DAX liet een vlakke trend zien op 13.141,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,1 procent met een stand van 5.852,08 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,1 procent naar 7.372,07 punten.

De Duitse fabrieksorders over september bleken dinsdag op maandbasis met 1,3 procent te zijn gestegen. Er werd vooraf gerekend op een stijging op maandbasis met 0,1 procent.

De groeitempo's van de verschillende dienstensectoren van Duitsland, Frankrijk en de eurozone lieten allemaal een versnelling zien. Bij de Duitse index betrof dat nog een lichte versnelling, maar Frankrijk en de eurozone zagen de indices aardig oplopen, met voor Frankrijk een index die dicht bij de 53 uitkwam.

De detailhandelsverkopen van de eurozone over september stegen op maandbasis met 0,1 procent en op jaarbasis met 3,1 procent. De markt hield vooraf rekening met een stijging op maandbasis met 0,3 procent.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht dinsdag uit naar de arbeidsproductiviteit en de arbeidskosten over het derde kwartaal en de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 2 november.

Olie noteerde woensdag lager. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,8 procent in het rood op 56,80 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 62,44 dollar werd betaald, eveneens een winst van 0,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1090. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1077 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1073 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Société Générale heeft in het derde kwartaal zowel de omzet als de winst zien dalen. De Tier 1 ratio bedroeg 12,5 procent. Dat was een half procentpunt meer dan in juni. De koers van het aandeel van de Franse bank noteerde in Parijs 4,2 procent hoger. Sowieso lagen financials er vanochtend goed bij. ING won 1,7 procent,  net als Deutsche Bank.

BMW heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer winst geboekt, waarbij maatregelen om de efficiëntie te verhogen hun vruchten afwierpen. Er ging woensdag 1,2 procent van de koers af.

Ahold Delhaize heeft in het derde kwartaal, zoals verwacht, de omzet en de winst zien stijgen. Ahold Delhaize herhaalde de bij de halfjaarcijfers afgegeven outlook. De vrije kasstroom komt in 2019 naar verwachting uit op 1,8 miljard euro onder IFRS 16 en de investeringen zullen 2,0 miljard euro bedragen. De supermarkten verwacht niet langer 540 miljoen, maar 600 miljoen euro aan kostenbesparingen. De koers van het aandeel noteerde 4,5 procent hoger.

ASML heeft de levering aan een Chinees bedrijf opgeschort tot nader order. De licentie om EUV aan China te leveren, is verlopen, zo bevestigde ASML aan ABM Financial News. De koers van het aandeel noteerde 0,9 procent lager.

Marks & Spencer Group heeft in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar 2020 de winst voor belastingen met 52 procent zien stijgen, ondanks een daling van de omzet. Het bedrijf verwacht dat de omzet uit het kleding- en thuissegment in de tweede helft van dit jaar met 2 procent zal dalen, terwijl de omzet uit het voedingssegment grofweg stabiel zal zijn. De koers van het aandeel van Marks & Spencer steeg 4,2 procent.

Wirecard heeft in het derde kwartaal meer winst geboekt, nadat de omzet en transactievolumes aantrokken. Wirecard handhaafde de outlook voor 2019 en verwacht daarmee onverminderd een EBITDA-resultaat te realiseren van 765 miljoen tot 815 miljoen euro. Voor 2020 verwacht het bedrijf een EBITDA te boeken van 1,0 miljard tot 1,12 miljard euro. De koers van het aandeel zakte woensdag 0,7 procent.

Adidas heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer winst en omzet geboekt dan verwacht en de outlook werd gehandhaafd. Adidas verwacht dat het omzetmomentum in het vierde kwartaal verder verbetert. Voor 2019 werd de outlook gehandhaafd met een voorziene omzetgroei tegen constante wisselkoersen van 5 tot 8 procent, een brutomarge van 52 procent en een operationele marge van circa 11,3 tot 11,5 procent. De koers van het aandeel noteerde in Frankfurt 2,1 procent lager.

RTL Group heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de omzet zien stijgen en de outlook voor 2019 werd gehandhaafd. Het bedrijf handhaafde de outlook voor heel het jaar. RTL blijft daarmee mikken op een omzetgroei van 2,5 tot 5 procent met een daling van de EBITA voor herstructureringskosten van 2,5 tot 5 procent, vanwege de investeringen in de programmering en in video on demand. De koers van het aandeel noteerde woensdag 1,2 procent lager.

Aperam heeft in het derde kwartaal van dit jaar minder sterk gepresteerd dan in het kwartaal ervoor. Aperam verwacht voor het lopende vierde kwartaal dat de EBITDA weer licht zal stijgen ten opzichte van het resultaat uit het afgelopen kwartaal. De schulden zullen in het vierde kwartaal afnemen. Voor heel 2019 rekent de analistenconsensus op een EBITDA van 331 miljoen euro. Topman Di Maulo verwacht wel dat de ontwikkelingen uitdagend blijven. De koers van het aandeel dikte met 8,1 procent aan.

Het Deense ISS zakte 17,7 procent na een verlaging van de prognose voor de marge-ontwikkeling als gevolg van vertragingen in Frankrijk en contractuele problemen in eigen land en in Hong Kong.

Op de belangrijkste Europese beurzen hadden minnen in lichte mate de overhand. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden onder de 0,1 procent in het rood.

De S&P 500 index sloot dinsdag 0,1 procent lager op 3.074,56 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent naar 27.492,63 en de technologiebeurs Nasdaq eindigde vlak op 8.434,68 punten.

De Aandeelhouder TV

november 15, 2019

De broker is de marktkraam van de beurs – #Beursspel

november 15, 2019

AEX week 46 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribasa Markets

november 15, 2019

Hoop op Chinese stimuli wereldeconomie vergeefs

november 15, 2019

Wat is fundamentele analyse? – #Beursspel

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
15 nov 16:32 Redactie

Grootste Beursgang ooit: Saudi Aramco IPO

15 nov 16:45 Rob Stuiver

Ik mis niks dankzij de VIX

15 nov 12:49 Redactie

Bulls op ramkoers! Bij Airfrance KLM