fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 25 oktober 2019 18:24

Europese beurzen overwegend hoger het weekend in

 De aandelenmarkten in Europa zijn vrijdag overwegend hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 steeg 0,2 procent tot 398,01 punten, de Duitse DAX won ook 0,2 procent op 12.894,51 punten, de Franse CAC 40 sloot 0,7 procent hoger op 5.722,15 punten en Britse FTSE 100 verloor 0,1 procent tot 7.324,47 punten.

Het optimisme over de vooruitgang in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China stuwde vrijdag de mondiale aandelenmarkten. In Europa was er verder opnieuw veel aandacht voor Brexit.

"De saga duurt voort", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.

Maandag zal de Europese Unie vermoedelijk beslissen of ze opnieuw Brexit uitstel toestaan, waarbij wellicht wordt gewacht op een stemming in het Lagerhuis over eventuele parlementsverkiezingen. Frankrijk zou echter niks voelen voor een uitstel van drie maanden. "Het is in ieders belang dat er uitstel wordt verleend aan het VK dus daar hopen beleggers op", aldus Madden die verwacht dat Brexit de markten ook volgende week in hun greep houdt.

Het macro-economische nieuws was vrijdag erg bescheiden. Het Duitse consumentenvertrouwen over november daalde van 9,8 naar 9,6, terwijl het ondernemersvertrouwen in oktober stabiel bleef en daarmee iets beter uitviel dan vooraf voorzien.

Verder liep het Amerikaanse consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dat meet, verder op in oktober.

De euro/dollar noteerde rond het Europese slot op 1,1082. Olie werd iets duurder.
 
Bedrijfsnieuws

Barclays heeft in de eerste negen maanden van dit jaar meer winst geboekt, ondanks hogere kosten voor claims. De bank zei verder op schema te liggen om de doelstellingen voor het rendement op eigen vermogen te overtreffen. Het aandeel steeg 2,4 procent.

AB InBev heeft in het derde kwartaal zijn resultaten onder druk zien staan en heeft zijn vooruitzichten voor het hele jaar licht neerwaarts bijgesteld. De bierbrouwer verwacht een “gematigde EBITDA-groei omwille van de zwakkere resultaten in het derde kwartaal”. De brouwer verloor 11,1 procent aan beurswaarde.

Renault heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet onder druk zien staan en verwacht dat de krimp van de mondiale automarkt sterker zal zijn dan eerder werd aangenomen. Vorige week stelde Renault al de verwachtingen voor de omzet en operationele marge in 2019 neerwaarts bij, vanwege een ongunstig economisch klimaat. Het aandeel sloot 0,2 procent hoger.

ArcelorMittal heeft zijn staalprijzen verhoogd, meldde Fastmarkets AMM. Volgens Fastmarkets trokken ArcelorMittal en NLMK USA per direct de prijzen op naar 40 dollar per ton. De koers van het aandeel van de staalreus steeg 3,6 procent.

WPP heeft de onderliggende omzet in het derde kwartaal zien oplopen en bevestigde vrijdag zijn outlook. Het aandeel van het Britse pr- en advertentiebedrijf werd 6,1 procent meer waard.

Henkel verloor in Frankfurt 1,5 procent nadat de zeep- en wasmiddelmaker donderdag nabeurs het vertrek van zijn CEO aankondigde. Hans van Bylen verlaat het concern na 35 jaar.

Capgemini dat donderdag zijn outlook verlaagde, daalde vrijdag 5,1 procent. Michelin steeg 6,0 procent in Parijs, ondanks een verlaging van de outlook.

Tussenstanden Wall Street
Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent hoger en daarmee rond eerdere recordniveaus. Ook de Dow Jones index en Nasdaq noteerden mooi in het groen.

De Aandeelhouder TV

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 2, 2020

Dollar komt onder druk te staan

april 2, 2020

Hoe slecht worden de banencijfers? | 2 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet