Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 24 oktober 2019 22:17

Resultaten Galapagos flink aangetrokken

Galapagos heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de resultaten flink zien aantrekken als gevolg van de samenwerking met Gilead. Dit maakte het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf donderdagavond bekend. 

"Het derde kwartaal van 2019 werd zonder twijfel gekenmerkt door de unieke mijlpaal overeenkomst met onze jarenlange samenwerkingspartner Gilead, die midden juli werd aangekondigd", aldus CEO Onno van de Stolpe. "Dankzij een upfront-betaling van 3,95 miljard dollar en Gileads investering in aandelen van 1,1 miljard dollar, geeft de overeenkomst ons de financiële slagkracht – en de onafhankelijkheid – om onze onderzoeksmachine substantieel te versterken en een bredere pijplijn van medicijnen met nieuwe werkingsmechanismen te ontwikkelen."

"Dankzij de vooruitgang geboekt met filgotinib dit kwartaal, zitten we op schema voor mogelijke nieuwe geneesmiddelgoedkeuringen vanaf de tweede helft van 2020, en we zijn blij met het vooruitzicht om filgotinib als nieuwe behandelingsoptie te introduceren bij reumapatiënten."

In de afgelopen negen maanden kwam de omzet uit op 752,5 miljoen euro tegenover 205,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De impact op de opbrengsten van de overeenkomst met Gilead bedroeg 596,4 miljoen euro. De R&D-kosten namen licht toe van 231,8 miljoen tot 298,2 miljoen euro. 

Galapagos boekte ook weer winst. De operationele winst kwam uit op 393 miljoen euro tegen een verlies van 53,5 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep restte hierdoor een winst van 265,3 miljoen euro tegeno een verlies van 44,2 miljoen euro. 

De kaspositie op 30 september van dit jaar bedroeg 5,6 miljard euro. Galapagos sprak van een solide balans, die een verdere R&D-groei mogelijk zal maken. 

Outlook

Galapagos hield donderdag vast aan de eerder uitgesproken cashburn voor 2019 van 320 miljoen tot 340 miljoen dollar, met uitzondering van de impact van de samenwerkingsovereenkomst met Gilead.

Na de indiening van dossiers ter goedkeuring in Europa en Japan, ligt Gilead volgens Galapagos op schema om filgotinib voor de behandeling van reuma voor het einde van het jaar in de VS ter goedkeuring in te dienen.

Galapagos blijft patiënten werven voor eigen ISABELA-, NOVESA- en PINTA-studies, en wil dit jaar nog een update te geven over de tijdlijnen voor de rekrutering voor het ISABELA-programma. "Met onze samenwerkingspartner Servier zetten we de ROCCELLA-studie voor artrose verder en liggen we op schema om resultaten bekend te maken in de tweede jaarhelft van 2020. Voor MOR106 zijn we van plan om samen met onze samenwerkingspartners MorphoSys en Novartis de Fase 1- en 2-studies verder uit te voeren", aldus Galapagos. 

Het Toledo-programma levert volgens het bedrijf meerdere Fase 1-resultaten in 2020. "We zijn van plan om volgend jaar verscheidene Fase 2a-studies voor Toledo te starten."

De Aandeelhouder TV

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken