fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 24 oktober 2019 16:46

Gesprek met Pharming CEO Sijmen de Vries

Vandaag presenteerde Pharming de cijfers over het derde kwartaal. De omzetgroei in de eerste maanden komt uit op 26% en stijgt naar EUR 97,7. Dit dankzij een versnelling in het derde kwartaal. De operationele winst steeg met 38% naar EUR 31 miljoen over de eerst 9 maanden. Op de winst drukte een mijlpaalbetaling van EUR 2,5 miljoen. CEO gaf aan dat dit ook in de toekomst kan terugkomen op basis van de ontwikkelingen. Dus niet geheel incidenteel.

Voor het 4e kwartaal en wellicht het eerste kwartaal kan er wat tekort aan voorraden ontstaan in Europa. Dit hangt af van de goedkeuring van de EMA (Europan Medicines Agency) vertelde de Vries. In de vooruitblik voor het vierde kwartaal houdt Pharming natuurlijk rekening met deze ontwikkeling.

Sijmen de Vries gaf wel duidelijk aan dat het een hevig concurrerende markt is. Niet specifiek anders dan in het verleden, maar wel iets wat het duidelijk lastiger maakt voor een laatkomer in de markt zoals Pharming.

De Vries gaf aan zeer tevreden te zijn met de resultaten en de vooruitzichten. De kosten voor R&D gaan wel stijgen met de uitvoering van meerdere projecten. De hoogte van de stijging zal natuurlijk impact hebben op de kortere termijn resultaten. Uiteindelijk moeten de projecten natuurlijk veel gaan opleveren. Verder gaf CEO de Vries aan dat hij natuurlijk blij is met het snelle oplossen van de situatie rond Chiao.

Overige informatie gerelateerd aan Pharming (niet uit het gesprek)

Recentelijk kwam op de website www.angioedemanews.com het nieuws dat Shire’s Takhyzro goedgekeurd is als preventief geneesmiddel voor HAE aanvallen. Dit in onder andere de Verenigde Staten en Canada. Patiënten kunnen met regelmatige injecties het aantal aanvallen met minimaal 73% doen verminderen aldus het artikel. Wat de gevolgen hiervan voor de markt gaan zijn blijft te bezien.

Lees ook: omzet en winstgroei Pharming versnelt

De Aandeelhouder TV

februari 19, 2020

AEX 19 februari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

februari 19, 2020

Fugro ziet het tij keren | 19 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 18, 2020

AEX 18 februari 2020 – Nico Bakker – Daily charts BNP Paribas Markets

februari 18, 2020

ASMI belaagt Vopak en waarschuwing Apple | 18 februari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
19 feb 09:22 Redactie

Voorbij de gebaande paden

18 feb 12:00 Marco Knulst

De voorspellende waarde van de arbeidsmarkt (3/3)

18 feb 09:55 Bas Heijink

Euforie in de markt