Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 24 oktober 2019 16:46

Gesprek met Pharming CEO Sijmen de Vries

Vandaag presenteerde Pharming de cijfers over het derde kwartaal. De omzetgroei in de eerste maanden komt uit op 26% en stijgt naar EUR 97,7. Dit dankzij een versnelling in het derde kwartaal. De operationele winst steeg met 38% naar EUR 31 miljoen over de eerst 9 maanden. Op de winst drukte een mijlpaalbetaling van EUR 2,5 miljoen. CEO gaf aan dat dit ook in de toekomst kan terugkomen op basis van de ontwikkelingen. Dus niet geheel incidenteel.

Voor het 4e kwartaal en wellicht het eerste kwartaal kan er wat tekort aan voorraden ontstaan in Europa. Dit hangt af van de goedkeuring van de EMA (Europan Medicines Agency) vertelde de Vries. In de vooruitblik voor het vierde kwartaal houdt Pharming natuurlijk rekening met deze ontwikkeling.

Sijmen de Vries gaf wel duidelijk aan dat het een hevig concurrerende markt is. Niet specifiek anders dan in het verleden, maar wel iets wat het duidelijk lastiger maakt voor een laatkomer in de markt zoals Pharming.

De Vries gaf aan zeer tevreden te zijn met de resultaten en de vooruitzichten. De kosten voor R&D gaan wel stijgen met de uitvoering van meerdere projecten. De hoogte van de stijging zal natuurlijk impact hebben op de kortere termijn resultaten. Uiteindelijk moeten de projecten natuurlijk veel gaan opleveren. Verder gaf CEO de Vries aan dat hij natuurlijk blij is met het snelle oplossen van de situatie rond Chiao.

Overige informatie gerelateerd aan Pharming (niet uit het gesprek)

Recentelijk kwam op de website www.angioedemanews.com het nieuws dat Shire’s Takhyzro goedgekeurd is als preventief geneesmiddel voor HAE aanvallen. Dit in onder andere de Verenigde Staten en Canada. Patiënten kunnen met regelmatige injecties het aantal aanvallen met minimaal 73% doen verminderen aldus het artikel. Wat de gevolgen hiervan voor de markt gaan zijn blijft te bezien.

Lees ook: omzet en winstgroei Pharming versnelt

De Aandeelhouder TV

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

 • 15:55

  TA van Edward Loef: Corona-aandelen veren weer op

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken