Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 23 oktober 2019 19:39

Wall Street licht hoger

 Wall Street noteert woensdag licht hoger met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500, Dow Jones index en de Nasdaq stijgen 0,1 procent.

"Beleggers blijven gematigd positief over de Amerikaans-Chinese handelsrelatie zolang er verzoenende geluiden klinken aan beide kanten", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets.  
    
Beleggers houden zich ondertussen bezig met de bedrijfsresultaten over het derde kwartaal. Ongeveer 20 procent van de cijfers zijn binnen, daaruit destilleerde FactSet dat de resultaten zo'n 4,7 procent onder de niveaus liggen van een jaar eerder. Indien deze trend doorzet, dan is dit kwartaal de derde opeenvolgende verslagperiode met dalende winsten.

Woensdag eerder op de dag gaven zwaargewichten Boeing en Caterpillar hun cijfers vrij. Boeing zag de winst sterker afnemen dan verwacht, maar de omzet viel mee. "De vliegtuigbouwer gaf geen outlook voor heel het jaar wat boekdelen spreekt", volgens Madden. 

De resultaten van Caterpillar waren zwak, net als de outlook, maar een heftige marktreactie bleef uit, aldus de marktanalist.

Op macro-economisch vlak was het woensdag rustig in de VS.  Olie werd twee procent duurder na een onverwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden. De euro/dollar noteerde woensdagavond op 1,1121.

Bedrijfsnieuws

Boeing had ook in het derde kwartaal last van de nasleep van het tweetal ongelukken met de 737 MAX. Met name de beter dan verwachte omzet bleek een opluchting voor beleggers want het aandeel stijgt 0,9 procent.

Caterpillar heeft in het derde kwartaal van 2019 een lagere winst en omzet behaald en verlaagde bovendien de outlook voor heel dit jaar. Het aandeel stijgt wel 1,4 procent.

Eli Lilly heeft zijn winstverwachting voor 2019 een tikje verhoogd, na een derde kwartaal met winstgroei dankzij hogere volumes, wat compenseerde voor lagere prijzen. Het aandeel daalt wel 2,5 procent.

Aandelen Texas Instrument gingen dinsdag nabeurs onderuit, nadat de chipfabrikant vooruitzichten afgaf die ruim lager waren dan de verwachtingen op Wall Street. Woensdag gaat nog eens 6,5 procent aan beurswaarde verloren.

Google gaat onder druk van de Europese Unie betere voorwaarden aanbieden aan concurrerende zoekmachines. Het aandeel van moederbedrijf Alphabet stijgt 0,8 procent.

Facebook CEO Mark Zuckerberg gaf woensdag voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden tekst en uitleg over het Libra project en de maatregelen die het social media bedrijf neemt tegen verkiezingsfraude. Over Libra zei Zuckerberg dat de betaaldienst alleen doorgaat wanneer Amerikaanse toezichthouders goedkeuring geven. Het aandeel Facebook stijgt 1,3 procent.

Woensdag nabeurs volgen nog cijfers van Ford, Tesla, Microsoft en PayPal. Zeker de resultaten van Tesla kunnen op aandacht rekenen, waarbij de markt opnieuw een verlies voorspelt. Het aandeel noteert in aanloop 0,1 procent lager.

De Aandeelhouder TV

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

mei 22, 2020

Ook vertrekregeling bij Koninklijke Olie | 22 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 21, 2020

Altice ziet reclame-inkomsten dalen | 21 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u

19 mei 08:05 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Deflatie, niet inflatie, is het grootste risico nu

18 mei 14:59 Redactie

Masterclass webinar Jim Tehupuring & LYNX