Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 23 oktober 2019 13:09

Futures licht in het rood

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De beurzen in de VS blijven dicht bij huis. "De S&P 500 blijft onder het niveau van 3.000, ondanks het toenemende optimisme dat de VS en China vooruitgang blijven boeken in hun lopende handelsbesprekingen", aldus Micheal Hewson van CMC marktets.

Beleggers richten nu de ogen op de bedrijfsresultaten over het derde kwartaal. Ongeveer 20 procent van de bedrijfsresultaten zijn binnen, daaruit destilleerde Factset dat de resultaten zo'n 4,7 procent onder de niveaus liggen van een jaar eerder. Indien deze trend zich voortzet dan is dit kwartaal het derde opeenvolgende kwartaal met dalende winsten.

Voor vanmiddag staan er een tweetal cijfers op de macro-economische agenda. Om vier uur het consumentenvertrouwen en om half vijf de wekelijkse olievoorraden.  

Olie noteerde woensdag in het rood. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 53,98 dollar

De euro/dollar noteerde op 1,1115. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1119 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1131 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Caterpillar heeft in het derde kwartaal van 2019 een lager winst en omzet behaald en verlaagde bovendien de outlook voor heel dit jaar. Er zal door de fabrikant minder winst worden geboekt, terwijl de omzet licht zal dalen in plaats van stijgen. In de voorbeurshandel noteerde het fonds 5,7 procent lager.

Aandelen Texas Instrument gingen dinsdag nabeurs onderuit, nadat de chipfabrikant vooruitzichten afgaf die ruim lager waren dan de verwachtingen op Wall Street. Texas Instruments verwacht in het vierde kwartaal een winst per aandeel van 0,91 tot 1,09 dollar, op een omzet van 3,07 miljard tot 3,33 miljard dollar. Dat was een forse tegenvaller. Analisten gingen voorafgaand aan de publicatie nog uit van 1,49 dollar per aandeel winst voor het vierde kwartaal, tegen 1,58 dollar een jaar eerder, volgens gegevens van FactSet. Voorbeurs noteerde het aandeel 9,5 procent lager.

Eli Lilly heeft zijn winstverwachting voor 2019 een tikje verhoogd, na een derde kwartaal met winstgroei dankzij hogere volumes, wat compenseerde voor lagere prijzen. Het aangepaste winstcijfer van 1,48 dollar per aandeel in het afgelopen kwartaal was hoger dan de 1,40 dollar die analisten gemiddeld hadden verwacht. Een jaar eerder was dit nog 1,34 dollar. Voorbeurs noteerde het aandeel 3,0 procent lager.

Boeing kan ook op de aandacht van de belegger rekenen. Het bedrijf komt voorbeurs met de cijfers over het derde kwartaal.

Amazon.com moet in de toekomst misschien miljarden dollars moeten uitgeven om de verkoop van vervalste goederen, verlopen voedsel of gevaarlijke producten op zijn platforms te voorkomen om zo het klantvertrouwen te behouden. Dit meldde hoofdconsumenten Jeff Wilke van Amazon.

Nabeurs volgen nog cijfers van Ford, Tesla, Microsoft en Paypal. 

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,4 procent lager op 2.995,99 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 26.788,10 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,7 procent tot 8.104,30 punten. 

De Aandeelhouder TV

juni 2, 2020

De beste stock (aandelen) tips voor in 2020 – DeAandeelHouder.nl

juni 2, 2020

AEX 2 juni 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juni 2, 2020

Unibai Rodamco ziet opleving winkelcentra | 2 juni 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 1, 2020

Dollar onder druk en olie in de lift | 1 juni 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:54

  TA: ‘Drie musketiers verdedigen de euro’

 • 08:11

  Beleggers blijven positief ondanks sombere vooruitzichten

 • 16:10

  TA: ‘Vastgoedfondsen tonen een speculatief herstel’

 • 16:51

  TA: ‘Fugro blijft een bodemonderzoeker’

 • 13:06

  Aandeel Twitter: Social media netwerk onder druk na uitspraken President Trump

 • 08:09

  Trump houdt persconferentie over China & beurzen openen lager

 • 16:16

  TA: ‘Weinig trek nog in ontspanning’

 • 08:32

  Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

 • 17:49

  TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

Masterclasses

 • 16 juni

  Actief inspelen op draaipunten in de markt

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

Columns

Nieuw
02 jun 08:01 Shaun Stevens

Vastgoed vooruitzichten – Out of office

28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie