Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 23 oktober 2019 11:38

Europese beurzen weer verdeeld rond middaguur

De Europese beurzen noteerden ook woensdag rondom het middaguur verdeeld in een afwachtende markt die het vooral moet hebben van bedrijfsresultaten.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een winst van 0,2 procent op 392,90 punten. De Duitse DAX noteerde ongewijzigd op 12.759,70 punten. De Franse CAC 40 noteerde een daling van 0,4 procent met een stand van 5.635,43 punten. De Britse FTSE steeg woensdag 0,6 procent naar 7.239,55 punten.

Tot nog toe zijn grote teleurstellingen in de resultaten over het derde kwartaal uitgebleven, maar de echte verrassing aan de bovenkant heeft zich ook niet gemeld. Woensdag passeert op macro-economisch vlak naar verwachting geruisloos, waarna donderdag inkoopmanagersindices en de Europese Centrale Bank met het rentebesluit de aandacht opeisen.

Het Franse ondernemersvertrouwen in de maakindustrie over oktober kwam woensdag uit op 99 tegen 102 een maand eerder. Er was een stand van 102 voorzien.

Vandaag komen alleen nog het voorlopige consumentenvertrouwen van de eurozone over oktober en de wekelijkse olievoorraden uit de Verenigde Staten voor de week die eindigde op 19 oktober naar buiten.

Voor het consumentenvertrouwen wordt een daling van 6,5 negatief naar 6,8 negatief verwacht. Voor de olievoorraden wordt een stijging met 2,9 miljoen vaten verwacht. Voor de week die eindigde op 12 oktober stegen de voorraden met ruim 9 miljoen stuks.

Olie noteerde woensdag lager. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 1,1 procent in het rood op 53,88 dollar, terwijl voor een december-future Brent 59,13 dollar werd betaald, een daling van 0,9 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1122. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1123 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1129 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Heineken is in het derde kwartaal blijven groeien, hoewel het tempo zoals voorzien iets is teruggelopen, en werd iets voorzichtiger ten aanzien van de winstontwikkeling. In een toelichting zei CEO Jean-François van Boxmeer woensdag dat hij verwacht dat Heineken een autonome operationele winstgroei van circa 4 procent zal realiseren. Eerder mikte de brouwer nog op groei van ongeveer 5 procent. Heineken ging in koers met 2,7 procent omlaag.

AkzoNobel heeft in het derde kwartaal van 2019 iets meer omzet behaald en het operationeel resultaat flink zien toenemen. AkzoNobel kondigde woensdag verder een interimdividend aan van 0,41 per aandeel AkzoNobel. Daarnaast werd een nieuw aandeleninkoopprogramma aangekondigd met een omvang van 500 miljoen euro dat moet worden afgerond in de eerste helft van 2020. Voor de rest van 2019 verwacht het concern een gunstig effect uit de inflatie bij ruwe grondstoffen. Verder signaleerde AkzoNobel per regio en segment verschillen in vraagtrends en sprak het woensdag van een onzekere economische omgeving. De koers van het aandeel van de fabrikant van verven won 2,1 procent.

Swedbank heeft in het derde kwartaal van dit jaar een groter dan verwachte daling van de nettowinst gerealiseerd, vanwege flinke concurrentie en hogere kosten. De koers van het aandeel Swedbank zakte woensdag in Stockholm 4,9 procent.

Groupe PSA heeft de omzet over het derde kwartaal licht zien stijgen. De koers van het aandeel steeg woensdag 2,0 procent.

De vice-voorzitter Klaus Abel van Osram heeft een beroep gedaan op de Duitse financiële waakhond Bafin om het overnamebod van Oostenrijks AMS tegen te houden. Dit meldde Bloomberg News woensdag. Abel is van mening dat het nieuwe bod van AMS in strijd is met de Duitse wetgeving. Abel stelt dat aan Osram formeel toestemming moet worden gevraagd indien AMS met een nieuw bod komt als het eerdere bod is afgeslagen. Osram zakte 0,4 procent in koers.

De Britse beurs kende woensdag evenveel plussen als minnen met een geheel tot rust gekomen koersontwikkeling bij Just Eat. Fresnillo verloor 3,2 procent na een afname van de productie. Het bedrijf verwacht een productie voor het gehele boekjaar die aan de onderkant van zijn richtlijn lijkt uit te komen. Rentokil leverde 2,5 procent in.

Op de beurs in Frankfurt ontbraken de echte uitschieters. Infineon zakte 2,2 procent, Adidas leverde 2,1 procent in.

In Parijs steeg ArcelorMittal 3,4 procent en leverde STMicroelectronics 2,5 procent in. Infineon, STMicroelectronics en ASML, dat 1,1 procent daalde, staan onder druk na de cijfers van Texas Instruments dinsdagavond.

Carrefour heeft in het derde kwartaal de vergelijkbare omzet iets laten stijgen en handhaaft zijn doelstellingen voor de korte termijn. Het aandeel steeg 2,2 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,4 procent lager op 2.996 punten, de Dow Jones-index verloor 0,1 procent en de Nasdaq eindigde 0,7 procent lager.

De Aandeelhouder TV

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

mei 22, 2020

Ook vertrekregeling bij Koninklijke Olie | 22 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 21, 2020

Altice ziet reclame-inkomsten dalen | 21 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u

19 mei 08:05 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Deflatie, niet inflatie, is het grootste risico nu

18 mei 14:59 Redactie

Masterclass webinar Jim Tehupuring & LYNX