fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 23 oktober 2019

Europese beurzen sluiten overwegend hoger

 De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag overwegend hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 steeg 0,1 procent tot 395,03 punten, de Duitse DAX won 0,3 procent op 12.798,19 punten, de Franse CAC 40 daalde 0,1 procent tot 5.653,44 punten en Britse FTSE 100 won 0,7 procent op 7.260,74 punten.

"Het beeld op de aandelenmarkten was gemengd nu wordt gesproken over een mogelijk Brexit-uitstel en eventueel parlementsverkiezingen [in het Verenigd Koninkrijk]", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

"De kans op een no-deal Brexit is een stuk kleiner geworden en dat klinkt beleggers als muziek in de oren. Maar omdat er nog steeds onduidelijkheid is, zullen de aandelenmarkten vermoedelijk wat op en neer blijven gaan", voorziet Madden.

Beleggers keken vandaag ook vooruit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, donderdagmiddag. De ECB zal naar verwachting het monetaire beleid handhaven in wat het laatste rentebesluit is onder voorzitter Mario Draghi.  

Op macro-economisch vlak was het woensdag rustig. Het Franse ondernemersvertrouwen daalde in oktober onverwacht. Ook het consumentenvertrouwen in de eurozone bleek in dezelfde maand verzwakt.

De euro/dollar noteerde rond het slot op 1,1119. Olie werd ruim een procent duurder na een onverwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden.
 
Bedrijfsnieuws

Heineken is in het derde kwartaal blijven groeien, hoewel het tempo zoals voorzien iets terugliep, en werd iets voorzichtiger over de winstontwikkeling. In een toelichting zei CEO Jean-François van Boxmeer woensdag dat hij verwacht dat Heineken een autonome operationele winstgroei van circa 4 procent zal realiseren. Eerder mikte de brouwer nog op ongeveer 5 procent. Het aandeel daalde 3,1 procent.

AkzoNobel heeft in het derde kwartaal van 2019 iets meer omzet behaald en het operationeel resultaat flink zien toenemen. AkzoNobel kondigde woensdag verder een interimdividend aan van 0,41 per aandeel en een nieuw aandeleninkoopprogramma met een omvang van 500 miljoen euro. Het aandeel teeg 2 procent.

Swedbank boekte in het derde kwartaal van dit jaar een lagere nettowinst dan verwacht, vanwege flinke concurrentie en hogere kosten. Het aandeel daalde 4,5 procent.

Groupe PSA heeft de omzet over het derde kwartaal licht zien stijgen. De beurswaarde nam met 3,2 procent toe.

Fresnillo wam met een winstwaarschuwing en tegenvallende derde kwartaalcijfers. Het aandeel verloor 1,7 procent in Londen.

Osram doet een beroep gedaan op de Duitse financiële waakhond Bafin om het overnamebod van Oostenrijks AMS tegen te houden, meldde Bloomberg News woensdag. Het bedrijf is van mening dat het nieuwe bod van AMS in strijd is met de Duitse wetgeving. Osram verloor 0,2 procent.

Infineon, STMicroelectronics en ASML stonden onder druk na de cijfers van Texas Instruments dinsdagavond. Infineon daalde 0,8 procent in Frankfurt, STMicroelectronics verloor 2,7 procent in Parijs en ASML sloot 0,8 procent lager in Amsterdam.

Carrefour boekte in het derde kwartaal een iets hogere vergelijkbare omzet. De doelstellingen voor de korte termijn bleven gehandhaafd. Het aandeel steeg 1,3 procent.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa licht hoger.

De Aandeelhouder TV

november 14, 2019

Achter de schermen op Beursplein 5 – #Beursspel

november 14, 2019

SBM Offshore levert! | 14 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 13, 2019

AEX 13 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 13, 2019

Private video

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
14 nov 10:16 Bas Heijink

Tot hoever kan de AEX doorstijgen?

14 nov 10:22 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Meer steun nu groei China vertraagt

13 nov 09:13 Redactie

Kiadis stopt verrassend met ATIR101