Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 22 oktober 2019 11:55

Europese beurzen verdeeld rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden dinsdag verdeeld, waarbij de meeste indices dicht bij de slotnoteringen van maandag bleven, terwijl het cijferseizoen in volle gang is.    

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een daling van 0,2 procent op 392,50 punten. De Duitse DAX liet een zijwaarts patroon zien op 12.753,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,3 procent met een stand van 5.632,19 punten. De Britse FTSE won dinsdag 0,1 procent en steeg naar 7.179,71 punten.

In de marktcommentaren wordt dinsdag verwezen naar relatief optimisme over een handelsakkoord tussen China en de Verenigde Staten waarbij beleggers wachten op nieuwe impulsen.

De beursagenda op macroniveau is dinsdag zeer karig gevuld. In de tweede helft van de ochtend verschijnen van de eurozone de overheidsschulden. In de tweede helft van de middag komen in de Verenigde Staten de verkopen van bestaande huizen in september naar buiten. Daarvoor wordt een daling met 0,7 procent naar een geannualiseerde verkoop van 5,45 miljoen huizen verwacht. In augustus steeg de verkoop nog met 1,3 procent.

De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin legt dinsdag verantwoording af voor zijn financiële plannen ten overstaan van een comité van het Huis van Afgevaardigden.

Olie noteerde dinsdag licht lager. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,2 procent in het groen op 53,67 dollar, terwijl voor een december-future Brent 59,27 dollar werd betaald, een stijging van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1139. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1155 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1149 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Prosus heeft een bod uitgebracht op het Britse Just Eat. Prosus is bereid 7,10 pond per aandeel Just Eat in contanten te betalen. Dat is een premie van ongeveer 20 procent ten opzichte van het bod van Takeaway.com en de slotkoersen van 21 oktober. JustEat heeft inmiddels het bod afgewezen. De koers van het aandeel JustEat noteerde in Londen 23,6 procent hoger. Takeaway won 4,2 procent.

UBS heeft in het derde kwartaal van dit jaar de winst zien dalen door tegenvallende prestaties bij de zakenbank, maar deed het wel beter dan analisten hadden verwacht. In een vooruitblik wees de bank op de rol van de centrale banken en het handelsconflict. Een oplossing voor dit laatste zal volgens UBS vermoedelijk het vertrouwen doen verbeteren, evenals de economische vooruitzichten. UBS won 1,2 procent.

ING heeft dinsdag het koersdoel voor ArcelorMittal verlaagd van 31,00 naar 18,00 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling. De Italiaanse regering heeft besloten een garantie die het heeft afgegeven toen ArcelorMittal de Italiaanse staalfabriek Ilva overnam, in te trekken. Dit schreef persbureau Reuters op basis van uitspraken van een politicus. De koers van de staalreus zakte 0,9 procent.

Novartis heeft in het derde kwartaal van dit jaar een dubbelcijferige omzetgroei gerealiseerd en verhoogde als gevolg de outlook voor heel 2019. Inmiddels verwacht de farmaceut een hoog enkelcijferige omzetgroei, waar de farmaceut eerder nog mikte op een groei van 5 tot 10 procent. De groei van het operationeel resultaat van de kernactiviteiten zal uitkomen tussen de 15 en 20 procent, waar de verwachting eerder nog 10 tot 15 procent was. Novartis leverde 0,9 procent in.

Reckitt Benckiser Group heeft voor de tweede keer dit jaar de outlook verlaagd, na zwakke prestaties van de gezondheidsdivisie, die werd geraakt door de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. Reckitt verwacht dat de omzet dit jaar nul tot 2 procent zal stijgen. In juli van dit jaar mikte het bedrijf nog op een groei van 2 tot 3 procent. Dit was al een verlaging van de 3 tot 4 procent groei, waar daarvoor op werd gerekend. De koers van het aandeel verloor dinsdag 4,3 procent.

Randstad heeft in het derde kwartaal van 2019 de omzet autonoom licht zien dalen en de resultaten onder de verwachtingen van analisten zien uitkomen. Randstad verwacht voor het vierde kwartaal een lichte daling van de brutomarge op kwartaalbasis en stabiele operationele kosten. De koers van het aandeel Randstad noteerde een procent lager.

De hoofdindex in Londen kende een harmonieuze verdeling van plussen en minnen, waarbij Bunzl, dat vandaag een lichte omzetstijging publiceerde en de nodige acquisitiegesprekken voert, aan de minzijde opviel met een verlies van 3,4 procent. In Parijs domineerde de minnen, waaronder Atos met een verlies van 2,1 procent. Onder de aandelen in het groen verloor Publicis het meeste met een verlies van 1,4 procent. In Frankfurt gingen winnende en verliezende fondsen net als in Londen gelijk op.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De Dow Jones won maandag 0,2 procent op 26.827,47 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,7 procent hoger sloot op 3.006,72 punten en de Nasdaq index zelfs 0,9 procent steeg naar 8.162,99 punten.

De Aandeelhouder TV

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

mei 22, 2020

Ook vertrekregeling bij Koninklijke Olie | 22 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 21, 2020

Altice ziet reclame-inkomsten dalen | 21 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u

19 mei 08:05 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Deflatie, niet inflatie, is het grootste risico nu

18 mei 14:59 Redactie

Masterclass webinar Jim Tehupuring & LYNX