Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 21 oktober 2019 13:00

Futures voorspellen hogere opening Wall Street

De Amerikaanse futures voorspellen maandag rond lunchtijd een licht hogere opening voor Wall Street. De openingsindicatie voor de S&P 500 ligt op een plus van 0,2 procent, terwijl de Nasdaq en Dow Jones index vooralsnog rond de 0,3 en 0,1 procent in het groen lijken te openen.

Maandag is een relatief rustige dag met een nauwelijks gevulde macro-economische agenda en een bedrijfsagenda die ook niet heel uitgebreid is.

De inmiddels bekende ingrediënten voor de beurs spelen ook maandag een rol, namelijk het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, maar momenteel ook vooral de Brexit-perikelen in het Verenigd Koninkrijk.

Premier Boris Johnson hoopt maandag alsnog een meaningful vote te houden over de deal die hij vorige week sloot met de Europese Unie. De stemming ging zaterdag niet door nadat het zogeheten Letwin amendement in meerderheid werd aangenomen dat eist dat alle Brexit-wetgeving eerst wordt goedgekeurd voor de deal ook groen licht krijgt.

Het Britse pond verhandelt maandag ten opzichte van de Amerikaanse dollar licht lager, in afwachting van de bekendmaking of de stemming maandag wel doorgaat. Dat bepaalt de voorzitter van het Lagerhuis, John Bercow. "Velen geloven dat Bercow de meaningful vote zal blokkeren omdat over de motie dit weekend al is gedebatteerd", aldus marktanalist Ranko Berich van Monex Europe. Vooralsnog maakt Bercow zijn besluit rond 16:30 uur Nederlandse tijd bekend.

De euro/dollar noteert aan het begin van de middag licht lager op 1,1164. Olie is maandag iets goedkoper.

Bedrijfsnieuws

De kwartaalcijfers van Halliburton verschenen voorbeurs. Met name de omzet viel tegen en was onder verwachting. De winst was conform de voorspellingen van analisten. Het aandeel noteert een procent hoger.

Later deze week is het de beurt aan grote namen als Procter & Gamble, Caterpillar, Ford, Tesla, Intel, Amazon en Visa.

Aandelen Boeing stonden vrijdag behoorlijk onder druk vanwege de berichten dat de vliegtuigbouwer luchtvaartautoriteit FAA mogelijk heeft misleid met betrekking tot de veiligheid van het 737 MAX toestel. Na een min van bijna 7 procent op vrijdag, noteert Boeing maandag in de voorbeurshandel ruim een procent lager.

Slotstanden

Wall Street is vrijdag in het rood geëindigd. De Dow Jones index verloor 1,0 procent op een slot van 26.770,20 punten, de S&P 500 daalde 0,4 procent tot 2.986,20 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent lager op 8.089,54 punten.

De Aandeelhouder TV

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

mei 22, 2020

Ook vertrekregeling bij Koninklijke Olie | 22 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 21, 2020

Altice ziet reclame-inkomsten dalen | 21 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u

19 mei 08:05 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Deflatie, niet inflatie, is het grootste risico nu

18 mei 14:59 Redactie

Masterclass webinar Jim Tehupuring & LYNX