Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 21 oktober 2019 19:23

Boeing houdt winst Dow in toom

 De Amerikaanse beurzen lijken de eerste handelsdag van de nieuwe week met winst te gaan afsluiten, hoewel Boeing de stijging van de Dow Jones index wel in toom houdt.

De Dow Jones stijgt 0,1 procent, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,6 procent hoger noteert en de Nasdaq index zelfs 0,8 procent.

Het is een relatief rustige dag, met weinig richtinggevend nieuws op de agenda. Later in de week belooft het drukker te worden, zowel macro-economisch als op bedrijfsfront.

De kans op een harde Brexit lijkt kleiner, nu de Britse premier Boris Johnson dit weekend gedwongen werd in Brussel om uitstel te vragen, hetgeen hij overigens met veel tegenzin deed.

Verder zei de Amerikaanse president Donald Trump dat de handelsdeal met China goed vordert.

De euro/dollar noteert op 1,1150. Een vat West Texas Intermediate olie daalt 0,9 procent in waarde tot 53,30 dollar.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs verschenen reeds de kwartaalcijfers van oliedienstverlener Halliburton. De omzet bleek onder verwachting, terwijl de winst redelijk in lijn met de verwachtingen was. In het derde kwartaal had het bedrijf het vooral moeilijk in thuismarkt Noord-Amerika. Internationaal ging het beter en voorspelt Halliburton ook in de rest van het jaar omzetgroei. Beleggers leken opgelucht en het aandeel stijgt 6,6 procent.

Het aandeel Boeing stond vrijdag al behoorlijk onder druk en daalde maandag ook. Berichten dat de vliegtuigbouwer luchtvaartautoriteit FAA mogelijk heeft misleid met betrekking tot de veiligheid van het 737 MAX toestel, waren de oorzaak. Het aandeel daalt maandag 3,9 procent.

Farmabedrijven als McKesson en Teva Pharmaceutical staan maandag ook onder druk nadat ze volgens The Wall Street Journal een schikking hebben getroffen in de Amerikaanse staat Ohio gerelateerd aan de opioïdencrisis in de VS. Aandelen McKesson dalen 3,8 procent en die van Teva stijgen 3,2 procent.

Pfizer en Opko Health kondigden vanmiddag positieve resultaten aan van een onderzoeksstudie waarin een behandeling met groeihormonen is getest. Opko daalt 0,5 procent en Pfizer handelde vlak.

Coty ziet de beurswaarde bijna 14 procent toenemen, na de bekendmaking dat de fabrikant van schoonheidsproducten overweegt om bepaalde activiteiten af te stoten, waaronder de merken Wella en Clairol.

De Aandeelhouder TV

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

mei 22, 2020

Ook vertrekregeling bij Koninklijke Olie | 22 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 21, 2020

Altice ziet reclame-inkomsten dalen | 21 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u

19 mei 08:05 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Deflatie, niet inflatie, is het grootste risico nu

18 mei 14:59 Redactie

Masterclass webinar Jim Tehupuring & LYNX