fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 18 oktober 2019 07:44

Resultaten Remy Cointreau licht onder druk

Rémy Cointreau heeft in de eerste helft van dit jaar de resultaten onder druk zien staan, vooral door een flinke afname van de omzet uit partnermerken. Dit maakte de Franse destillateur vrijdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen halfjaar boekte Rémy ten opzichte van een jaar eerder een 0,6 procent lagere omzet van 523,9 miljoen euro. Dit valt toe te schrijven aan de afstoting van diverse partnermerken. De omzet uit partnermerken daalde hierdoor met maar liefst 71,2 procent.

De groepsmerken, waar House of Rémy Martin en Liqueurs & Spirits onder vallen, realiseerden juist een 6,1 procent hogere omzet. De wisselkoerseffecten waren volgens de destillateur gunstig en droegen 3,0 procent bij. Op autonome basis daalde de totale omzet met 3,6 procent op jaarbasis.

Outlook

Het bedrijf verwacht dat het huidige boekjaar binnen de doelstellingen voor de middellange termijn blijft. Daarbij worden distributiecontracten met partnermerken beëindigd in Verenigde Staten. Dit zal 56 miljoen euro aan omzet kosten en 5 miljoen aan operationele winst.

Het Nederlandse Lucas Bols nam enkele jaren terug Passoa over van Remy Cointreau. 

De Aandeelhouder TV

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 2, 2020

Dollar komt onder druk te staan

april 2, 2020

Hoe slecht worden de banencijfers? | 2 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet