fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 18 oktober 2019

Resultaten Remy Cointreau licht onder druk

Rémy Cointreau heeft in de eerste helft van dit jaar de resultaten onder druk zien staan, vooral door een flinke afname van de omzet uit partnermerken. Dit maakte de Franse destillateur vrijdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen halfjaar boekte Rémy ten opzichte van een jaar eerder een 0,6 procent lagere omzet van 523,9 miljoen euro. Dit valt toe te schrijven aan de afstoting van diverse partnermerken. De omzet uit partnermerken daalde hierdoor met maar liefst 71,2 procent.

De groepsmerken, waar House of Rémy Martin en Liqueurs & Spirits onder vallen, realiseerden juist een 6,1 procent hogere omzet. De wisselkoerseffecten waren volgens de destillateur gunstig en droegen 3,0 procent bij. Op autonome basis daalde de totale omzet met 3,6 procent op jaarbasis.

Outlook

Het bedrijf verwacht dat het huidige boekjaar binnen de doelstellingen voor de middellange termijn blijft. Daarbij worden distributiecontracten met partnermerken beëindigd in Verenigde Staten. Dit zal 56 miljoen euro aan omzet kosten en 5 miljoen aan operationele winst.

Het Nederlandse Lucas Bols nam enkele jaren terug Passoa over van Remy Cointreau. 

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak