Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 17 oktober 2019 15:06

VS gaat in de plus openen

 De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een hoger opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

De futures in de VS veerden op toen bekend werd dat er een Brexit-deal op tafel ligt.

“We hebben een geweldige nieuwe deal”, schreef de Britse premier Boris Johnson op Twitter. Dit betekent dat het Britse parlement deze zaterdag moet goedkeuren, aldus Johnson.

"Het valt nog te bezien of de positieve reactie op de markt stand houdt, aangezien de politici in het weekend weer de degens gaan kruisen. Maar ondertussen heeft de mogelijkheid van een deal wel tot opluchting geleid op de financiële markt", aldus Richard Hunter van Interactive Investor.

De bedrijvigheid in de regio rond Philadelphia is in oktober minder hard gegroeid. De zogenoemde Philly Fed index daalde van 12,0 in september tot 5,6 in oktober. De daling was iets sterker dan verwacht. Economen rekenden vooraf gemiddeld op een daling tot 6,4.

Het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten is in september gedaald, vergeleken met een maand eerder. Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering is in de week eindigend op 12 oktober met 4.000 gestegen.

Voor vanmiddag zullen de ogen van de belegger nog gericht zijn op de Amerikaanse industriële productie in september. Tot slot worden om vijf uur de olievoorraden bekend gemaakt. Een dag later dan normaal, vanwege de viering van Columbus Day afgelopen maandag.

Olie noteerde groen in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 52,95 dollar,

De euro/dollar noteerde op 1,1117. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1067 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1075 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Netflix maakte gisteren nabeurs de cijfers over het derde kwartaal bekend. Het bedrijf heeft in het derde kwartaal veel meer nieuwe abonnees aangetrokken dan in de drie maanden ervoor.
Verder rapporteerde Netflix woensdag een omzet van 5,25 miljard dollar, tegen 3,9 miljard dollar een jaar eerder. Dit was conform de verwachting. De nettowinst kwam uit op 665 miljoen euro, of 1,47 dollar, van 403 miljoen dollar een jaar eerder. Voorbeurs noteerde voorbeurs 7,9 procent hoger

IBM heeft in het derde kwartaal qua omzet onder verwachting gepresteerd. Dit meldde de maker van computerhard- en software woensdag nabeurs.De omzet daalde in het derde kwartaal van 18,76 miljard tot 18,03 miljard dollar, waar analisten 18,23 miljard dollar voorspelden. Het was het vijfde kwartaal op rij dat de omzet daalde. De nettowinst daalde van 2,69 miljard tot 1,67 miljard dollar, of 1,87 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel van 2,68 dollar was wel boven de marktverwachting van 2,66 dollar. In de voorbeurshandel noteerde het fonds 6,1 procent lager.

In het derde kwartaal daalde de omzet van Alcoa met 24 procent tot 2,57 miljard dollar. Onder de streep resteerde een verlies van 221 miljoen dollar, of 1,19 dollar per aandeel. Het aangepaste verlies van 0,44 dollar was slechter dan verwacht. De koers noteerde voorbeurs 5,6 procent hoger

De aandelen van Honeywell noteerden voorbeurs 1,0 procent hoger nadat het bedrijf de resultaten over het derde kwartaal bekend maakte. De winst was boven verwachting maar de omzet viel tegen. Wel werd de outlook voor de rest van het jaar verhoogd.

De omzet bij Philip Morris steeg met 1,8 procent van 7,5 miljard dollar naar 7,6 miljard dollar. Er werden 5,9 procent minder sigaretten verkocht, maar er werden daarentegen 85,0 procent meer e-sigaretten verkocht. De aangepaste winst per aandeel daalde met 0,7 procent naar 1,43 dollar, maar steeg op vergelijkbare basis met 5,9 procent. De analisten vooraf gepolst door FactSet rekenden op 1,36 dollar. De koers van het aandeel lijkt 1,2 procent hoger te openen.

De nettowinst bij Morgan Stanley steeg licht, van 2,1 miljard dollar een jaar eerder tot 2,2 miljard dollar, of van 1,17 naar 1,27 dollar per aandeel. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden vooraf op een winst per aandeel van 1,11 dollar. De kwartaalomzet van Morgan Stanley bedroeg 10,0 miljard dollar, iets meer dan 9,9 miljard dollar van een jaar eerder. Voorbeurs noteerde het aandeel 4,0 hoger.

PPG Industries heeft in het derde kwartaal grofweg een pas op de plaats gemaakt en denkt dit jaar binnen de eerder afgegeven bandbreedte voor de winstverwachting te zullen blijven. De omzet steeg fractioneel naar 3,8 miljard dollar. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten viel de omzet echter 2 procent hoger uit.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent lager op 2.989,69 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 27.001,98 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 8.124,18 punten. 

De Aandeelhouder TV

juli 15, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 2

juli 14, 2020

Intel koopkandidaat na zwakke jaren

juli 14, 2020

Dashboard Beleggen | Stip Coaching en Turbo Tijd

juli 13, 2020

Dashboard Beleggen | De Basis

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:55

  Hoop COVID-vaccin stuwt beurs

 • 16:52

  TA: ‘Terugkeer naar de gemiddelden’

 • 08:34

  Nasdaq stapt van roze wolk: grafiek toont bearish engulfing

 • 16:31

  TA: ‘Tesla en Ferrari, tijd voor een pitstop’

 • 11:36

  Technische analyse AEX – rising wedge op Nederlandse beurs

 • 08:17

  Aftrap kwartaalcijferseizoen en risk-on sentiment op de beurzen

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

Masterclasses

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
15 jul 10:19 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 2 – Monopoly

14 jul 11:38 Marc Langeveld

Exponentieel beleggen in een dynamische 5G omgeving

14 jul 09:55 Bas Heijink

TA: Opwaartse kracht in eindfase