fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 17 oktober 2019 08:02

Flow Traders ziet omzet VS dalen

Flow Traders heeft het derde kwartaal fors meer winst geboekt dan een jaar eerder, maar de winst bleef achter bij de consensusverwachting van analisten, door tegenvallende omzet in vastrentende ETFs in de Verenigde Staten.

De nettowinst steeg op jaarbasis sterk tot 12,9 miljoen euro, van 8,1 miljoen euro een jaar eerder. Het winstcijfer is wel lager dan de 13,8 miljoen euro van het tweede kwartaal en ook lager dan de 14,9 miljoen euro die analisten gemiddeld hadden voorspeld.

"Flow Traders kon profiteren van het hogere handelstempo in het derde kwartaal, vooral in Azië en Pacific", stelde chief trading officer Folkert Joling. "De resultaten bij vastrentend in de Verenigde Staten was niet zoals verwacht, waardoor deze regio minder omzet bijdroeg."

De netto-omzet uit de ETF-handel steeg van 42,5 miljoen euro een jaar eerder tot 53,3 miljoen euro. Vergeleken met het tweede kwartaal was dit een daling met 1 procent. Analisten rekenden op 55,4 miljoen voor het derde kwartaal.

Met name de omzet in de Amerika's bleef achter bij de verwachtingen: vergeleken met het tweede kwartaal daalde dit cijfer met 39 procent. In de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika was de omzet 10 procent hoger dan een kwartaal eerder en in Azië en de Pacific zelfs 34 procent hoger.

De tegenvallende omzet in de Amerika's hing vooral samen met de vastrentende ETFs. Het bedrijf is hier aan het herpositioneren voor toekomstige groei.

De marktomstandigheden verbeterden in het algemeen, merkte Flow Traders op. Dit was echter vooral het geval in Amerikaanse aandelen in augustus, wat historisch geen aandachtspunt is voor Flow Traders. Vooraf merkten analisten op dat de volatielere augustusmaand waarschijnlijk goed was voor de omzet.

In Azië waren er goede marktomstandigheden en duidelijke handelsstrategieën die een sterk kwartaal opleverden. Flow Traders, dat een kantoor in Hongkong heeft, zegt dat de activiteiten niet zijn geraakt door de aanhoudende politieke protesten. In verband met de politieke situatie is wel een "plan voor bedrijfscontinuiteit geactiveerd."

De Aandeelhouder TV

maart 30, 2020

AEX 30 maart 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 30, 2020

Rabobank schrapt dividend | 30 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

AEX week 13 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 27, 2020

Dramatische macrocijfers al ingeprijsd? | 27 maart 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
30 mrt 11:37 Nico Bakker

AEX stopt zijn rebound

30 mrt 09:10 Jim Tehupuring

De markt biedt altijd kansen – ook nu

29 mrt 15:22 Albert Jellema

Dividend ABN AMRO, ING en vergoeding Rabobank geschrapt?