fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 17 oktober 2019 12:34

Europese beurzen hoger rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden donderdag overwegend hoger nadat aan het eind van de ochtend een Brexit-akkoord op tafel kwam die nog door het Britse parlement moet worden goedgekeurd.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een plus van 0,6 procent op 394,80 punten. De Duitse DAX liet een winst zien van 0,6 procent op 12.749,10 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,3 procent met een stand van 5.715,27 punten. De Britse FTSE steeg donderdag 0,6 procent naar 7.210,08 punten.

De deal werd bevestigd door voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie. "Waar een wil is, daar is een deal. En we hebben er één", schreef hij op Twitter. Volgens Juncker is het een evenwichtige deal voor beide kampen. Het Noord-Ierse DUP zei vanochtend een eerdere versie van het akkoord niet te steunen. Onduidelijk is wat de standpunt van de partij is over het nieuwe akkoord. 

De Britse detailhandel zette in september in volume gemeten meer om dan was verwacht. Er werd vooraf gerekend op een daling op maandbasis met 0,3 procent, maar het volume bleef stabiel. Op jaarbasis tekende zich een verbetering af met 3,1 procent en die was ook voorzien.

De Europese bouw produceerde over augustus op maandbasis minder, terwijl op jaarbasis er nog wel een stijging was, maar minder dan in juli.

In de Verenigde Staten draait het donderdag om de woningbouw en bouwvergunningen over september, de wekelijkse steunaanvragen over de week die eindigde op 12 oktober, de activiteitenindex van de Federal Reserve van Philadelphia over oktober, de industriële productie over september en de wekelijkse olievoorraden, eveneens voor de week die eindigde op 12 september.

Olie noteerde donderdag lager. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,6 procent in het rood op 53,05 dollar, terwijl voor een december-future Brent 59,13 dollar werd betaald, een stijging van 0,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1115. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,069 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1076 op de borden.

De euro verloor 0,1 procent ten opzichte van het Britse pond op 0,8627 Britse pond.
 
Bedrijfsnieuws

Nestlé heeft over de eerste negen maanden van 2019 een licht hogere omzet kunnen boeken en geeft 20 miljard frank aan de aandeelhouders terug. Het bedrijf bevestigde donderdag de outlook voor het gehele jaar, waarin het een autonome omzetgroei van 3,5 procent verwacht. Nestlé noteerde 0,6 procent lager.

Sectorgenoot Unilever heeft de onderliggende omzetgroei in het derde kwartaal van 2019, conform verwachting, iets zien terugvallen. Unilever herhaalde nog altijd een verbetering van de onderliggende operationele marge te kunnen realiseren, waardoor het doel voor 2020 in zicht blijft. Ook voorziet Unilever opnieuw een jaar met een sterke vrije kasstroom. De koers van het aandeel won 1,3 procent.

Pernod Ricard heeft in het afgelopen kwartaal de omzet licht zien stijgen. Pernod Ricard hield vast aan zijn verwachting van een autonome winstgroei uit terugkerende activiteiten, van tussen de vijf en zeven procent. De koers van het aandeel ging in Parijs met 4,0 procent onderuit.

In Londen presteerden onder meer de banken goed.  Barclays steeg 3,0 procent en RBS 2,2 procent.
 
Tele2 heeft in het derde kwartaal van het lopende boekjaar de nettowinst bijna zien verdubbelen en houdt vast aan de outlook. Dit meldde het Zweedse telecombedrijf donderdag voorbeurs. 

In Frankfurt verloor Wirecard, eerder deze week al een flinke verliezer, donderdag nog een keer 3,8 procent. Alle overige aandelen in de Dax30 noteerden in het groen.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het groen.

De S&P 500 daalde woensdag 0,2 procent tot 2.989,69 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op een slot van 27.001,98 punten en de Nasdaq leverde 0,3 procent in tot 8.124,18 punten.

De Aandeelhouder TV

januari 22, 2020

ASML start aandeleninkoop | 22 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 21, 2020

Analisten te somber gestemd voor kwartaalcijfers

januari 21, 2020

AEX 21 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 21, 2020

Air France-KLM zoekt expansie | 21 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
17 jan 14:03 Redactie

Terugkijken ‘Het grootste Beleggersdebat van Nederland 2020’

17 jan 11:56 Nico Bakker

De 615+ beer op het AEX pad

16 jan 11:51 Bas Heijink

Beperkte bewegings ruimte