fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 14 oktober 2019

WeWork zoekt kapitaalinjectie

 SoftBank werkt aan een financieel pakket dat de bank de controle zou moeten geven over WeWork en oprichter Adam Neumann nog verder aan de zijlijn zou moeten zetten. Dit schreef The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Na het afketsen van een beursgang is WeWork op zoek naar een mogelijkheid om zijn financiële huishouding op orde te krijgen. Bronnen stelden tegen de zakenkrant dat het bedrijf minstens 3 miljard dollar nodig heeft om volgend jaar door te kunnen komen.

SoftBank zou ettelijke miljarden dollars in WeWork willen steken, deels door nieuwe aandelen te kopen en deels door leningen te verstrekken.

Naast het plan van SoftBank zou de directie van de aanbieder van kantoorruimtes en werkplekken met JPMorgan in gesprek zijn over een schulduitgifte om zo miljarden op te halen. Een woordvoerder van WeWork bevestigde dat het met een grote Wall Street-bank praat over een nieuwe financiering.

SoftBank heeft al circa een derde van WeWork in handen.

Op een gegeven moment werd WeWork gewaardeerd op 47 miljard dollar, maar rond de mislukte beursgang was hier nog maar minder dan 20 miljard dollar van over.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak