fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 14 oktober 2019

Europese beurzen sluiten lager

 De Europese beurzen zijn maandag lager gesloten, nadat onzekerheden rond het handelsconflict en Brexit weer de kop opstaken.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,5 procent tot 389,69 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 12.486,56punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,4 procent op 5.643,08 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent lager op 7.213,45 punten.

"Het optimisme dat vorige week de markten overspoelde met betrekking tot Brexit en de handelsrelatie tussen de VS en China is ingeruild door een minder hoopvol vooruitzicht", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

"Eerder vandaag hoorden we dat China meer gesprekken wil voor de ondertekening van de eerste fase van het handelsakkoord met Amerika", vervolgde Madden. 

Dit nieuws heeft aantal beleggers verrast, "omdat er een gevoel was dat een deel van de overeenkomst was afgewikkeld". 

Voorlopig heeft Amerikaanse president Donald Trump nog niet op het nieuws gereageerd.

Verder blijken beleggers ook minder optimistisch te worden over een Brexit-akkoord, nadat de hoofdonderhandelaar van de EU, Michel Barnier, de besprekingen dit weekend als "moeilijk" heeft omschreven.

"De toespraak van de [Britse] koningin leverde vandaag veel politieke krantenkoppen op, maar handelaren maken zich grote zorgen over de mogelijkheid dat het Verenigd Koninkrijk de EU op een chaotische manier verlaat", aldus Madden van CMC Market.

Olie noteerde maandag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 2,8 procent tot 53,17 dollar, terwijl een december-future Brent 2,7 procent lager bewoog op 58,87 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1019.

Bedrijfsnieuws

De Amerikaanse private-equity-groep Thomas Bravo neemt de Britse cyberbeveiliger Sophos over voor 3,8 miljard dollar in contanten. Het is de eerste overname buiten de Verenigde Staten voor Thomas Bravo, dat in tal van technologiebedrijven investeert, waaronder ook het cybersecurity-bedrijf McAfee. Eerder dit jaar werd nog 3,7 miljard dollar gestoken in softwarebedrijf Ellie Mae. Het aandeel Sophos spurte 36 procent hoger.

Bayer heeft een positief advies gekregen van het Committee for Medicinal Products for Veterinary Use van het Europees Geneesmiddelenbureau voor Neptra, een middel tegen ooronsteking bij honden. Het aandeel won 0,6 procent.

Het Franse Total neemt een belang van 37,4 procent in het Indiase Adani Gas voor een bedrag van omgerekend circa 725,3 miljoen euro. Het aandeel verloor 1,2 procent. 

Britse banken deden ook een stap terug, na de sterke stijging van vrijdag. Lloyds verloor 2,7 procent en RBS 1,4 procent.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot op de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,1 procent lager op 2.969,36 punten. De Dow Jones index steeg 0,1 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde nipt in het rood.

De Aandeelhouder TV

november 19, 2019

AEX 19 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 19, 2019

Private video

november 19, 2019

Private video

november 19, 2019

ArcelorMittal stelt sluiten Ilva uit | 19 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
15 nov 16:32 Redactie

Grootste Beursgang ooit: Saudi Aramco IPO

15 nov 16:45 Rob Stuiver

Ik mis niks dankzij de VIX

15 nov 12:49 Redactie

Bulls op ramkoers! Bij Airfrance KLM