NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie vrijdag, 11 oktober 2019 14:44

Wall Street richting hogere opening

 De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden richting de openingsbel 1,0 procent in het groen.

Beleggers zijn vooralsnog optimistisch over de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump verlopen de gesprekken goed. Vrijdag ontmoet hij de Chinese vicepremier Liu He.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets zou het voor de markt positief zijn wanneer Washington en Beijing afspreken om de importtarieven niet verder te verhogen. Later deze maand treden nieuwe Amerikaanse importsancties in werking en ook voor december staan hogere importtarieven op Chinese goederen gepland. Een complete handelsdeal lijkt buiten bereik maar een gedeeltelijk akkoord zou mogelijk moeten zijn.

"De vraag blijft of de partijen dit thuis ook kunnen verkopen", aldus Hewson.

In de Verenigde Staten staan vrijdag twee macro-economische cijfers op de agenda. Dat zijn de importprijzen over september en het consumentenvertrouwen over oktober, zoals dat wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

De Amerikaanse importprijzen zijn in september onverwacht gestegen, met 0,2 procent. Er was een stabiel niveau verwacht. Exclusief petroleumprijzen daalden de importprijzen wel met 0,1 procent.

Voor de vertrouwensindex van de Universiteit van Michigan wordt later op de middag een stabiel niveau verwacht, op 92,0.

Olie werd vrijdag ruim een procent duurder na berichten over explosies op een Iraanse olietanker die volgens Teheran zijn veroorzaakt door twee raketten.

De euro/dollar noteerde richting de openingsbel 0,4 procent hoger op 1,1043.

Bedrijfsnieuws

Aandelen van U.S. Steel komen mogelijk in beweging nadat de staalproducent donderdag zei dat de resultaten in het afgelopen kwartaal beter waren dan verwacht. In de voorbeurshandel stegen de aandelen 1,5 procent.

Bed Bath & Beyond zag de beurswaarde donderdag al met 21 procent toenemen door de aankondiging van een nieuwe CEO. Vrijdag voorbeurs komt daar nog eens 3,4 procent aan waarde bij.

Walmart maakte donderdag nabeurs bekend dat de manager van zijn Amerikaanse winkels, Greg Foran, vertrekt. Hij wordt opgevolgd door John Furner. Het aandeel Walmart noteert vrijdag in de voorbeurshandel vlak.

Gilead Sciences en zijn Belgisch-Nederlandse samenwerkingspartner Galapagos presenteerden veelbelovende onderzoeksdata met betrekking tot ontstekingsremmer filgotinib. Gilead noteert voorbeurs vlak, het aandeel Galapagos stijgt 0,6 procent in New York.

Aandelen van cannabisproducenten gingen donderdag al onderuit na een slechte kwartaalupdate van Hexo. Vrijdag volgen voor de sector een reeks aan koersdoelverlagingen. Hexo daalt voorbeurs ruim 3 procent en Canopy Growth als marktleider verliest 1,4 procent.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index steeg donderdag 0,6 procent op 26.496,67 punten, de S&P 500 won eveneens 0,6 procent tot 2.938,13 punten en ook de Nasdaq eindigde 0,6 procent in de plus op een slot van 7.950,78 punten.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Before_the_bell

De Aandeelhouder TV

januari 15, 2022

China grootste risico in 2022 voor aandelen

januari 14, 2022

Geduld nodig voor nieuwe top AEX op 830 punten

januari 14, 2022

AEX en DAX week 2 afsluiting

januari 14, 2022

‘Shell is de Grootste op Gasgebied’ | De Aandeelhouder Podcast Afl. 53

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:47

  TA van Edward Loef – Van hoog- naar laagspanning?

 • 08:01

  Sell off tech en Europa start fors lager

 • 15:25

  TA van Edward Loef – Technisch koersdoel Philips bereikt

 • 08:06

  Goldman Sachs voorspelt supercyclus voor grondstoffen – Europa opent rood

 • 17:00

  TA van Edward Loef – Over inflatie, rente en olie

 • 10:16

  ETF van de week: iShares Oil & Gas Exploration & Production UCITS ETF (IS0D)

 • 08:14

  Tech in trek na verklaring Powell en Hang Seng in de lift

 • 13:24

  Delisting Chinese aandelen – wat gebeurt er met uw aandelen?

 • 08:23

  Wall Street rebound na sell-off, AEX opent 1% hoger

Masterclasses

Columns

Nieuw
14 jan 16:20 Redactie

4 redenen waarom vrouwen zouden moeten beleggen

14 jan 07:29 Redactie

LYNX Beleggersdebat 2022

13 jan 16:10 Redactie

ETF v/d Week: Sustainable Future of Food