Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 8 oktober 2019 11:31

Europese beurzen overwegend lager rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden dinsdag voor het grootste deel lager nu het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten deze week weliswaar een hervatting van de besprekingen kent, maar zich wat lijkt te hebben verdiept, nu de VS Chinese instanties en bedrijven sancties opleggen in verband met vermeende schendingen van mensenrechten, waarna China in de pers met tegenmaatregelen zou hebben gedreigd.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een daling van 0,3 procent op 380,10 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,4 procent naar 12.04,00 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van eveneens 0,4 procent met een stand van 5.500,56 punten. De Britse FTSE won  dinsdag 0,2 procent op 7.200,31 punten.

Op donderdag zullen er nieuwe handelsgesprekken volgen tussen China en de Verenigde Staten.
Beijing zou in aanloop naar de hervatting van de handelsbesprekingen met de Verenigde Staten de lijst met onderwerpen waarover onderhandeld zal worden, al fors hebben ingekort.

De industriële productie van Duitsland kwam over augustus 0,3 procent hoger uit ten opzichte van een maand eerder, waar vooraf werd gerekend op een daling met 0,1 procent. In juli daalde de productie met 0,4 procent op maandbasis.

In de Verenigde Staten staan dinsdag twee cijfers op de agenda, te weten het vertrouwen van ondernemers uit het kleinbedrijf over september en de producentenprijzen over september. De vertrouwensindex komt naar verwachting uit op 102,0 tegen 103,1 een maand ervoor. De producentenprijzen lopen in de prognoses op maandbasis met 0,1 procent op, gelijk aan de stijging in augustus. Zonder rekening te houden met de effecten van de prijzen voor voedsel en energie stijgen de prijzen naar verwachting met 0,2 procent tegen een stijging met 0,3 procent een maand eerder.

Dinsdag is de agenda voor speeches en dergelijke goed gevuld. De nieuwe topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds Kristalina Georgieva treedt aan voor de jaarlijkse zogeheten Curtain Raiser Speech.

Charles Evans, voorzitter van de Federal Reserve van Chicago houdt vandaag een toespraak bij de Rotary Club van Chicago. Neel Kashkari van de Fed van Minneapolis houdt dinsdag elders een redevoering.

Voorzitter Jerome Powell van de Fed spreekt op de jaarvergadering van de NABE.

Bij een bijeenkomst over monetair beleid treden bestuurslid van de Europese Centrale Bank Philips Lane, bestuurslid van de Bank of England Silvana Tenreyro en gouverneur van de centrale bank van Spanje Pablo Hernandez de Cos aan voor een toespraak.

Olie noteerde dinsdag hoger. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent in het groen op 53,09 dollar, terwijl voor een december-future Brent 58,74 dollar werd betaald, een plus van ook 0,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0987. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0982 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,0973 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Diagnosticabedrijf Qiagen is dinsdag minder positief geworden over de omzetontwikkeling in het derde kwartaal. Qiagen werd wat voorzichtiger vanwege de zwakker dan verwachte ontwikkelingen in China. Het diagnosticabedrijf ziet ook CEO Peer Schatz vertrekken en stopt met de ontwikkeling van een volgende generatie sequencing-gerelateerde instrumenten. Als gevolg neemt Qiagen een herstructureringslast voor belastingen van 260 miljoen tot 265 miljoen dollar. Dinsdag ging er 20,5 procent van de koers af.

Wirecard is positiever geworden over de verwachtingen voor de komende jaren. Het betaalbedrijf verwacht in 2025 een omzet te kunnen realiseren van meer dan 12 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat (EBITDA) ruim 3,8 miljard euro kan bedragen. Het transactievolume zal meer dan 810 miljard euro omvatten in 2025.  De koers van het aandeel Wirecard leverde dinsdag 2,9 procent in.

Air France-KLM heeft in september meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. De koers van de luchtvaartonderneming zakte 1,8 procent.

Unibail-Rodamco-Westfield heeft een obligatie ter waarde van 750 miljoen dollar geplaatst. De koers van het aandeel noteerde dinsdag 0,2 procent lager.  

In Londen bleven de plussen binnen de perken. Aan de rode zijde van de FTSE 100-index leverde de koers van de London Stock Exchange Group 5,9 procent in, nadat de Hong Kong Exchanges & Clearing zijn bod van 36,6 miljard dollar op de groep liet varen. In Frankfurt noteerde meer dan de helft van de hoofdfondsen verlies met voor Deutsche Lufthansa een min van 3,1 procent. Parijs kende dinsdag relatief de meeste minnen, maar die bleven aan bescheiden kant.    

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index verloor maandag 0,5 procent op 2.938,78 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent inleverde op 26.478,02 punten. Techbeurs Nasdaq eveneens 0,3 procent lager op 7.956,29 punten. 

De Aandeelhouder TV

september 29, 2020

AEX 29 sep – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 29, 2020

Live debat in focus | 29 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 28, 2020

Wat gaat de AEX doen vanaf de 550 punten?

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:55

  TA van Edward Loef – Het EUR/USD debat

 • 08:59

  Centrale banken zwaaien de plak – Eerste televisiedebat tussen Biden en Trump

 • 17:16

  TA van Edward Loef – Close the gap aandelen

 • 11:30

  Technische Analyse AEX – AEX in dalende wig & ING veert op vanaf steun

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
29 sep 09:35 Nico Bakker

ABNAMRO in de rebound

29 sep 08:43 Albert Jellema

Blik op de Nederlandse aandelenmarkt

28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal