Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 27 september 2019 12:57

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

 De Amerikaanse futures wijzen vrijdag rond het middaguur op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten sloten donderdag licht lager door de politieke onrust in Washington, nadat een rapport werd vrijgegeven waarin een klokkenluider beweerde dat ambtenaren van het Witte Huis de transcripten en/of geluidsopnames van Trump's gesprek met  de Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy hebben geprobeerd te verdoezelen.

Trump zou de Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy hebben gevraagd om een onderzoek te starten naar voormalig vicepresident Joe Biden, de mogelijke Democratische rivaal van Trump in de verkiezingen van volgend jaar.

De kwestie is de aanleiding voor een afzettingsprocedure tegen Trump. Technologie- en gezondheidszorg-aandelen en financials kwamen onder druk te staan, terwijl investeerders een hoorzitting van het congres volgden met waarnemend directeur van de nationale inlichtingendienst, Joseph Maguire, over de klacht van de klokkenluider.

"Er is een behoorlijke hoeveelheid onzekerheid. Een deel daarvan gaat over de handel en een deel daarvan wordt verergerd door de aankondiging van de afzettingsprocedure", zei analist Gregory Faranello van AmeriVet Securities.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de orders duurzame goederen, persoonlijke inkomens en bestedingen in augustus, gevolgd door het consumentenvertrouwen in september later op de dag.

De euro/dollar noteerde op 1,0926. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0913 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0921 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,1 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Micron Technology kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de fabrikant van halfgeleiders donderdag nabeurs een beter dan verwachte winst en omzet rapporteerde over het afgelopen kwartaal, terwijl de outlook teleurstelde. Het aandeel daalde in de elektronische handel voorbeurs 6,1 procent.

Beyond Meat noteerde voorbeurs 1,1 procent lager. Het aandeel steeg donderdag ruim 11,5 procent, na het nieuws dat McDonald's een plantaardige burger van het bedrijf gaat testen in een aantal restaurants in Canada.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 2.977,62 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 26.891,12 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,6 procent tot 8.030,66 punten.

De Aandeelhouder TV

mei 7, 2021

Een cijferseizoen vol verrassingen

mei 7, 2021

De hefboomwerking uitgelegd

mei 7, 2021

Kwartaalcijferfeest op het Damrak | Deze Week in het DAH Magazine #shorts

mei 7, 2021

Galapagos en Aperam scoren | 7 mei 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 07:49

  Meer vaccins nodig volgens Moderna & Chinese activiteit vliegt omhoog

 • 16:34

  TA van Edward Loef – Het bezit van de zaak…

 • 08:16

  Chiptekort neemt economie in houdgreep & overal signalen van grondstoffenhausse

 • 16:02

  TA van Edward Loef – Geldverbranding in schone energie

 • 09:46

  ETF van de week: WisdomTree Physical Platinum (VZLA) ETF

 • 08:35

  Janet Yellen & Jerome Powell spreken elkaar tegen & Europa start groen

 • 16:46

  TA van Edward Loef – De Europese technologiesector verzwakt

 • 11:18

  Aandeel Activision Blizzard: Kan de gaming industrie blijven presteren?

 • 08:45

  Amerikaanse retail schiet omhoog & Europa opent vlak

Masterclasses

 • 11 mei

  De invloed van rente op de financiele markten

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
07 mei 12:03 Coinmerce

DeFi-industrie meer dan $100 miljard waard

07 mei 11:21 Faces Online

Interview met Willem Jan Brinkman – CFRO bij PGGM

07 mei 09:32 Bas Heijink

TA Goud: Correctie ten einde