Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 25 september 2019 19:03

Europese beurzen lager gesloten

 De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten, al werd een groot deel van de verliezen aan het einde van de handelsdag wel weggewerkt.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot woensdag 0,7 procent lager op 387,24 punten. Rond het middaguur koerste de Europese index nog 1,4 procent lager. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,6 procent naar 12.234,18 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,8 procent met een stand van 5.583,80 punten. De Britse FTSE maakte een pas op de plaats op 7.289,99 punten.

"De Europese aandelenmarkten zijn vandaag in het rood gesloten, omdat de politieke spanningen in de Verenigde Staten flink zijn opgelopen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. De Democraten in het Congres zijn een afzettingsprocedure begonnen tegen Trump, die een omstreden verzoek deed aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky om zijn politieke rivaal en voormalig vicepresident Joe Biden te laten onderzoeken. Biden is in de race om het namens de Democraten op te nemen tegen Trump in de presidentsverkiezingen volgend jaar.

"In 2017 was er ook sprake van afzetting, wat overduidelijk niet is gebeurd, maar toch zorgde deze politieke onzekerheid vandaag voor onrust op de financiële markten", aldus Madden.  
De marktanalist noemde ook wat negatieve geluiden aan het handelsfront als reden voor de lagere koersen vandaag. Trump betichtte China dinsdag van manipulatie van de Chinese munt en diefstal van intellectueel eigendom. De uitspraken komen enkele weken voor een verwacht topoverleg over het handelsconflict tussen de VS en China.

Toch wisten de Europese beurzen vandaag een deel van de koersverliezen te beperken, nadat Trump in de middag weer wat optimisme schiep over een handelsdeal. Volgens de Amerikaanse president kan een handelsdeal tussen China en de Verenigde Staten er eerder dan verwacht komen.  

De olieprijzen daalden flink nadat bleek dat de olievoorraden vorige week onverwachts zijn gestegen. In de week eindigend op 20 september stegen de voorraden ruwe olie met 2,4 miljoen vaten tot 419,5 miljoen vaten. Er werd rekening gehouden met een daling van 200.000 vaten. Futures op een vat West Texas Intermediate daalden met ruim vier procent.    

De euro/dollar noteerde op 1,0961. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1002 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1018 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

J Sainsbury won woensdag 1,6 procent. De tweede supermarkt van het Verenigd Koninkrijk meldde woensdag een omzetgroei met 0,1 procent, maar een daling van de vergelijkbare omzet met 0,2 procent. De onderneming herhaalde zijn outlook voor het lopende boekjaar.

Remy Cointreau kreeg woensdag van JP Morgan een adviesverlaging van Neutraal naar Onderwogen met een koersdoel van 110,00 euro tegen eerder 128,00 euro. De koers van het aandeel zakte 1,7 procent.

AB InBev werd 1,0 procent duurder. De bierreus heeft voor de beursgang van zijn dochteronderneming Budweiser Brewing Company APAC op de beurs van Hong Kong een prijs van 27 Hong Kong dollar per aandeel vastgesteld. De initiële prijsvork stond op 27 tot 30 Hong Kong dollar.

Bain Capital gaat samen met Advent International een bod uitbrengen op Osram. In de komende weken is het consortium van plan een boekenonderzoek uit te voeren, alvorens een bindend bod uit te brengen. Osram won 2,2 procent.

Brillenreus EssilorLuxottica verloor 2,9 procent na een teleurstellende beleggersdag.  

De Duitse bandenfabrikant Continental wil grondig herstructureren en het bedrijf zo klaarstomen voor de toekomst, waarbij ook heel wat banen zullen sneuvelen. De nieuwe plannen moeten tot een stevigere balans leiden, de organisatie aanscherpen en vanaf 2023 voor jaarlijks 500 miljoen euro aan kostenbesparingen zorgen. Het aandeel maakte een pas op de plaats.

Tussenstand Wall Street

Na sluitingstijd in Europa gingen de Amerikaanse indices omhoog. De breed samengestelde S&P500 index steeg 0,2 procent op 2.971,92 punten.

De Aandeelhouder TV

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Focus op banencijfers | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 2, 2021

AEX 2 maart 21 – Nico Bakker – Daily charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:50

  TA van Edward Loef – Iedereen aan het gokken

 • 09:44

  ETF van de week: Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

 • 08:17

  VS richting monstergroei & Europa start groen

 • 17:19

  TA van Edward Loef – Speculatief vuurwerk

 • 08:09

  China waarschuwt voor Amerikaanse en Europese asset bubbel – Europa start rood

 • 17:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq future oogt kwetsbaar

 • 12:49

  Gevaar voor AEX-index nog niet geweken en UBER verliest kracht

 • 11:57

  Beursgang Coinbase: Cryptobeurs mogelijk ruim $100 miljard waard

 • 08:17

  optimisme rond de luchtvaartaandelen en olieprijs van $100 wordt aannemelijk

Masterclasses

 • 04 maart

  De Beleggingstips van Nico Inberg

 • 23 maart

  De Beleggingstips van Willem Middelkoop

 • 30 maart

  De Beleggingstips van Karel Mercx

 • 06 april

  Explosieve winstkansen herkennen met TA

Columns

Nieuw
03 mrt 12:53 Maarten Mosselman

Ultra defensief: Gevangenisaandelen

03 mrt 10:34 Van Eck

Mijnbouwers en de stralende supercyclus

03 mrt 09:17 Bas Heijink

TA EURO STOXX 600: Topvormingssignalen