Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 20 september 2019

Olieprijs eindigt volatiele week lager

 De olieprijs is vrijdag gedaald, onder meer vanwege een sterkere dollar. Op een settlement van 58,09 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,1 procent minder waard.

Op weekbasis werd een vat ruwe olie wel zo'n 6 procent duurder.

Het was een tumultueuze week voor de oliemarkten, met een flinke stijging op maandag vanwege de aanvallen op olie-faciliteiten in Saoedi-Arabië het weekend ervoor. Aanvankelijk was het land optimistisch over het herstellen van de olieproductie, maar inmiddels zou Riyad hebben aangeklopt bij andere producenten om gaten in de levering op te vullen. 

"Het is ongekend dat de oliemarkt meer dan 5 miljoen vaten per dag verliest en hoewel dit mogelijk van korte duur is, laten de incidenten de kwetsbaarheid zien van de olie-levering indien de situatie in het Midden-Oosten escaleert", volgens analist Jason Gammel van Jefferies.

Vrijdag werd bekend dat de Verenigde Staten sancties opleggen aan de centrale bank in Iran, vanwege de vermeende betrokkenheid bij de luchtaanvallen op Saoedi-Arabië. De geopolitieke spanningen zouden moeten zorgen voor een bodem onder de olieprijs, maar momenteel lijkt de mondiale groeivertraging, die de vraag naar olie beïnvloedt, zwaarder te wegen, volgens analist Marshall Stocker van Eaton Vance.

En hoewel de VS en China weer praten over een handelsdeal, blijven beleggers voorzichtig over de uitkomst en een nieuwe escalatie van de handelsoorlog.

De Aandeelhouder TV

oktober 23, 2019

AEX 23 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2019

Cijfers Akzo Nobel en Heineken | 23 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
23 okt 10:49 Superperformance SAS

Short KPN

22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position