Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 20 september 2019 19:41

Nervositeit op Wall Street over handelsbesprekingen

 De stemming op Wall Street is vrijdag nerveus met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 en Dow Jones index verliezen 0,4 procent en de Nasdaq levert zelfs 0,9 procent in.

Daarmee lijken de Amerikaanse beurzen een turbulente week weinig positief te sluiten. Het sentiment werd afgelopen week vooral gedomineerd door de situatie in Saoedi-Arabië en het rentebesluit van de Federal Reserve, dat over het algemeen vrij verwarrend bleek vanwege het gebrek aan duidelijkheid over een volgende renteverlaging.

"We zitten net onder recordniveaus maar er is sprake van nervositeit en een gebrek aan overtuiging", volgens marktstrateeg Michael Arone van State Street Global Advisors. "Een van de factoren is dat de Fed de markt blijft verwarren."

De markten toonden zich vrijdag aanvankelijk voorzichtig optimistisch over de hervatte handelsbesprekingen tussen de Verenigde State en China. Maar berichten dat de Chinezen een voor volgende week gepland bezoek aan de Amerikaanse agrarische sector hebben afgezegd, gooit met nog een paar uur handel te gaan, roet in het eten.

Chinese staatsmedia zeiden eerder op de dag al dat Beijing niet zo hard zit te springen om een deal als Washington doet voorkomen. Dit lokte bij Witte Huis adviseur Michael Pillsbury de waarschuwing uit dat president Donald Trump de handelsoorlog op elk moment kan laten escaleren. Trump zelf zei vrijdag dat de twee landen vooruitgang boeken en volgende week verder praten. De president wil een complete en geen gedeeltelijke handelsdeal, zei hij, en dus is het onwaarschijnlijk dat er voor de presidentsverkiezingen in november 2020 een deal komt.

"De handelsrelatie is in de afgelopen weken wat verbeterd, wat de aandelenmarkten heeft geholpen, maar beleggers willen echt stappen zien voordat ze grotere posities innemen in de markt", meent marktanalist David Madden van CMC Markets.

Verder heeft Washington vrijdag bekend gemaakt dat het sancties oplegt aan de centrale bank van Iran. Daarmee heeft Amerika alle financieringsbronnen richting het land geblokkeerd, volgens minister van financiën Steven Mnuchin. Verdere details ontbreken. De olieprijs stijgt vrijdag 1,0 procent.

De Federal Reserve Bank of New York blijft ook de komende tijd geld pompen in de repo-markt. Dit werd vrijdag bekend gemaakt. Tot zeker 10 oktober injecteert de Fed 75 miljard dollar of meer in het financiële systeem. Dit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. 

Op macro-economisch vlak is het vrijdag rustig in de VS. De euro verhandelt met nog een paar uur handel te gaan op 1,1013 dollar.

Bedrijfsnieuws

Apple noteert 1,2 procent lager. Vanaf vrijdag is de nieuwe iPhone 11 verkrijgbaar. Analist Samik Chatterjee van JPMorgan sprak van een groter dan verwachte interesse in het model. De analist verwacht wel dat de verkopen in de komende twaalf maanden naar de duurdere modellen zullen bewegen.

Netflix, dat al een tijdje onder druk staat door de komst van concurrerende producten, levert bijna 7 procent in. 

Roku verliest ruim 21 procent, ondanks een koersdoelverhoging bij Oppenheimer.

De Aandeelhouder TV

mei 28, 2020

Buitenlandse rookworst? | 28 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX 27 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:32

  Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

 • 17:49

  TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

 • 15:31

  Online activiteiten steeds belangrijker voor aandeel Ahold Delhaize

 • 09:56

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Spanningen tussen VS & China lopen op & toespraak van ECB-president Lagarde

 • 16:33

  TA: ‘Koersuitbraken & koopsignalen’

 • 08:45

  Aandelenbeurzen fors hoger door hoop op coronavaccin

 • 17:49

  TA: ‘Long en/of Short in Duitsland?’

 • 12:33

  Technische analyse AEX – Komt er een tweede daling?

Masterclasses

 • 28 mei

  5 Aandelentips van Nico Inberg

 • 02 juni

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

 • 16 juni

  Actief inspelen op draaipunten in de markt

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

Columns

Nieuw
28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie

26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?