Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 20 september 2019

Nervositeit op Wall Street over handelsbesprekingen

 De stemming op Wall Street is vrijdag nerveus met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 en Dow Jones index verliezen 0,4 procent en de Nasdaq levert zelfs 0,9 procent in.

Daarmee lijken de Amerikaanse beurzen een turbulente week weinig positief te sluiten. Het sentiment werd afgelopen week vooral gedomineerd door de situatie in Saoedi-Arabië en het rentebesluit van de Federal Reserve, dat over het algemeen vrij verwarrend bleek vanwege het gebrek aan duidelijkheid over een volgende renteverlaging.

"We zitten net onder recordniveaus maar er is sprake van nervositeit en een gebrek aan overtuiging", volgens marktstrateeg Michael Arone van State Street Global Advisors. "Een van de factoren is dat de Fed de markt blijft verwarren."

De markten toonden zich vrijdag aanvankelijk voorzichtig optimistisch over de hervatte handelsbesprekingen tussen de Verenigde State en China. Maar berichten dat de Chinezen een voor volgende week gepland bezoek aan de Amerikaanse agrarische sector hebben afgezegd, gooit met nog een paar uur handel te gaan, roet in het eten.

Chinese staatsmedia zeiden eerder op de dag al dat Beijing niet zo hard zit te springen om een deal als Washington doet voorkomen. Dit lokte bij Witte Huis adviseur Michael Pillsbury de waarschuwing uit dat president Donald Trump de handelsoorlog op elk moment kan laten escaleren. Trump zelf zei vrijdag dat de twee landen vooruitgang boeken en volgende week verder praten. De president wil een complete en geen gedeeltelijke handelsdeal, zei hij, en dus is het onwaarschijnlijk dat er voor de presidentsverkiezingen in november 2020 een deal komt.

"De handelsrelatie is in de afgelopen weken wat verbeterd, wat de aandelenmarkten heeft geholpen, maar beleggers willen echt stappen zien voordat ze grotere posities innemen in de markt", meent marktanalist David Madden van CMC Markets.

Verder heeft Washington vrijdag bekend gemaakt dat het sancties oplegt aan de centrale bank van Iran. Daarmee heeft Amerika alle financieringsbronnen richting het land geblokkeerd, volgens minister van financiën Steven Mnuchin. Verdere details ontbreken. De olieprijs stijgt vrijdag 1,0 procent.

De Federal Reserve Bank of New York blijft ook de komende tijd geld pompen in de repo-markt. Dit werd vrijdag bekend gemaakt. Tot zeker 10 oktober injecteert de Fed 75 miljard dollar of meer in het financiële systeem. Dit vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's'. 

Op macro-economisch vlak is het vrijdag rustig in de VS. De euro verhandelt met nog een paar uur handel te gaan op 1,1013 dollar.

Bedrijfsnieuws

Apple noteert 1,2 procent lager. Vanaf vrijdag is de nieuwe iPhone 11 verkrijgbaar. Analist Samik Chatterjee van JPMorgan sprak van een groter dan verwachte interesse in het model. De analist verwacht wel dat de verkopen in de komende twaalf maanden naar de duurdere modellen zullen bewegen.

Netflix, dat al een tijdje onder druk staat door de komst van concurrerende producten, levert bijna 7 procent in. 

Roku verliest ruim 21 procent, ondanks een koersdoelverhoging bij Oppenheimer.

De Aandeelhouder TV

oktober 23, 2019

AEX 23 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2019

Cijfers Akzo Nobel en Heineken | 23 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
23 okt 10:49 Superperformance SAS

Short KPN

22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position