Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -vrijdag, 20 september 2019

Europese beurzen licht hoger rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden vrijdag rond het middaguur licht hoger. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 392,28 punten, de Duitse DAX noteerde vlak op 12.459,38 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.671,83 punten. De Britse FTSE 100 noteerde vlak op 5.672,12 punten.

De Europese beurzen blijven vrijdag dicht bij huis, na een ingetogen sessie op Wall Street donderdag en bescheiden winsten in Azië, in reactie op de geruststellende bewegingen van centrale banken, terwijl de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China werden hervat.

De Federal Reserve verlaagde woensdag zoals verwacht de belangrijkste rente met 25 basispunten, de Chinese centrale bank verlaagde vrijdag voor de tweede maand op rij de rente voor interbancaire leningen, terwijl de Bank of Japan, de Bank of England en de Zwitserse centrale bank hun beleid handhaafden.

Donderdag vonden voor het eerst in bijna twee maanden in Washington handelsgesprekken  plaats, waarbij de onderhandelaars probeerden een gemeenschappelijke basis te vinden om de weg vrij te maken voor gesprekken op hoog niveau, die gepland staan voor oktober. Persbureau meldde dat de gesprekken, die vandaag zullen eindigen, zich vooral zullen richten op landbouwkwesties, , intellectueel eigendom en gedwongen overdracht van technologie.

De Amerikaanse adviseur Michael Pillsbury waarschuwde in een interview met de South China Morning Post dat als er niet snel een deal wordt bereikt, de Verenigde Staten de tarieven op Chinese goederen zou kunnen verhogen tot 50 procent of zelfs 100 procent.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in augustus op jaarbasis met 0,3 procent zijn gestegen, terwijl op maandbasis sprake was van een daling met 0,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1050. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1044 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1040 op de borden. 
 
Olie noteerde vrijdag tot 0,8 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Thomas Cook noteerde rond het middaguur 21,7 procent lager. De reisorganisatie zei dat de besprekingen over de definitieve voorwaarden voor de herkapitalisatie en reorganisatie van het bedrijf voortduren, terwijl het concern een verzoek heeft ingediend voor een standby-kredietfaciliteit van 200 miljoen pond.

Kingfisher noteerde in het Verenigd Konininkrijk 4,2 procent hoger, Persimmon steeg eveneens 4,2 procent, terwijl; Royal Bank of Scotland 3,4 procent won. Rolls Royce daalde 2,8 procent. 

In Duitsland noteerde RWE 2,3 procent hoger, Daimler steeg 0,8 procent, terwijl Bayer 0,7 procent aandikte. Infineon verloor 1,7 procent en Thyssenkrupp daalde 1,4 procent.

In Frankrijk ging Essilorluxottica aan kop met een winst van 1,5 procent, AXA steeg en Sanofi dikten 1,4 procent aan. Airbus verloor 2,1 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,2 procent in het groen. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag vlak op 3.006,79 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 27.094,79 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 8.182,88 punten. 

De Aandeelhouder TV

oktober 23, 2019

AEX 23 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2019

Cijfers Akzo Nobel en Heineken | 23 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
23 okt 10:49 Superperformance SAS

Short KPN

22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position