Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 19 september 2019

Banken helpen Europese beurzen aan mooie winst

De aandelenmarkten in Europa zijn donderdag hoger geëindigd. De STOXX Europe 600 index steeg 0,6 procent tot 391,80 punten, de Duitse DAX won 0,6 procent op een slot van 12.457,70 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,7 procent op 5.659,08 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,6 procent hoger op 7.356,42 punten.

"Het optimisme is terug", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets. "De onrust rond de luchtaanval in Saoedi-Arabië is afgenomen en de Fed heeft voor de tweede keer in drie maanden de rente verlaagd", aldus de marktvorser.
     
Bankaandelen trokken donderdag de kar. Niet vanwege de lagere rente, maar vermoedelijk van het beleid van de centrale banken om het voor kredietverstrekkers makkelijker te maken om korte termijn financiering te krijgen.

Na de verwachte renteverlaging door de Federal Reserve woensdagavond was er donderdag vooral aandacht voor de rentebesluiten van een aantal andere grote centrale banken. Die in Japan en Zwitserland handhaafden hun beleid, in Noorwegen ging de rente omhoog.

De Bank of England tornde conform verwachting ook niet aan de rente van 0,75 procent en wees op de aanhoudende volatiliteit door de Brexit.

"Weinig nieuws vanuit de BoE en beleggers verwachtten ook geen bazooka van Mark Carney. Hij kan niets aan de rente veranderen zonder de uitkomst van Brexit te weten", volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

Marktanalist Madden wees erop dat indien Brexit ordelijk verloopt, de Britse centrale bank de rente verder zal verhogen.

De OESO verlaagde donderdag zijn verwachtingen voor de economische groei in de dertig meest geïndustrialiseerde landen, tot het laagste niveau sinds de grote financiële crisis.

De euro wist na een lichte dip woensdagavond, donderdag op te krabbelen ten opzichte van de dollar. Het muntpaar verhandelde rond het slot op 1,1050.

Olie herstelde iets van de dip van de afgelopen twee dagen met een stijging van een procent.

Bedrijfsnieuws

Banken behoorden tot de koplopers. ING Groep steeg 1,4 procent,  Credit Agricole won 1,6 procent en Société Générale 2,3 procent. Het Spaanse Bankia won zelfs 7,9 procent en hielp de beursindex in Madrid aan een mooie winst. UniCredit uit Italië zag de beurswaarde met 2,9 procent toenemen.

Topmanagers van Deutsche Bank hebben overwogen om nog eens voor miljarden aan probleembezittingen over te hevelen naar een eerder dit jaar gecreëerd onderdeel van de bank. Dit gebeurt wanneer de bezittingen die reeds in die 'bad bank' werden gestopt kunnen worden verkocht, berichtte CNBC op basis van ingewijden. Het aandeel steeg 2,1 procent.

Staalaandelen deden het donderdag slecht na een waarschuwing van US Steel. Eerder kwam ook al het Amerikaanse Nucor met voorzichtige woorden. ArcelorMittal daalde 4,4 procent.

Kledingretailer Next verloor 5,7 procent na tegenvallende cijfers.

IG Group sloot de handelsdag 10,3 procent hoger. De Britse broker presenteerde gemengde resultaten die door de markt in het algemeen toch goed werden ontvangen, met name op het gebied van de klantontwikkeling en handelsactiviteit.

Montea zal een nieuwe logistieke site bouwen in Frankrijk in samenwerking met autobouwer Renault. De koers van het Belgische bedrijf steeg met 2,3 procent, aandelen Renault werden 1,4 procent minder waard.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de beurzen in Europa, noteren de indexen op Wall Street xxx. De S&P 500 xxx

De Aandeelhouder TV

oktober 23, 2019

AEX 23 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2019

Cijfers Akzo Nobel en Heineken | 23 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
23 okt 10:49 Superperformance SAS

Short KPN

22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position