Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 18 september 2019

Wall Street kleurt rood in afwachting Fed

 Wall Street noteert woensdag in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve lager. De S&P 500 daalt 0,4 procent, de Dow Jones index verliest 0,3 procent en de Nasdaq noteert 0,6 procent in het rood.

"Er wordt rekening gehouden met een renteverlaging van 25 basispunten maar de kans bestaat dat de toelichting niet zo verruimingsgezind is als verwacht omdat de Amerikaanse economie in een goede staat verkeert", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

"Er zijn ook beleggers die rekenen op een Fed die het fundament legt voor een reeks aan verlagingen, maar een 'dovish' geluid is zeker niet vanzelfsprekend", waarschuwt Madden.  

Ondertussen greep de Fed ook woensdag in op de geldmarkten, net als een dag eerder. Het was dinsdag voor het eerst sinds 2008 dat de centrale bank contanten moest injecteren in het systeem om de rente voor kortetermijnfinanciering laag te houden. Het is onduidelijk hoe lang de ingreep zal duren. 

De euro/dollar verhandelt in aanloop naar het rentebesluit van de Fed op 1,1065. 

Olie wordt twee procent goedkoper na een onverwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden. Verder heeft Saoedi-Arabië woensdag formeel Iran als schuldige aangewezen voor de luchtaanvallen afgelopen weekend op belangrijke oliefaciliteiten. De VS kondigden nieuwe sancties op Iran aan en president Trump maakte woensdag bekend dat Robert O'Brien zijn nieuwe veiligheidsadviseur wordt.

Op macro-economisch vlak werd woensdagmiddag bekend dat in augustus fors meer woningen in aanbouw zijn genomen in Amerika dan een maand eerder. De stijging van 12 procent was veel groter dan de verwachte toename van 4 procent. Ook werden er onverwacht meer bouwvergunningen afgegeven.
  
Bedrijfsnieuws

FedEx stelde dinsdag nabeurs teleur met zijn kwartaalcijfers en gaf een winstwaarschuwing omdat het post- en pakkettenbedrijf last heeft van een vertragende mondiale groei en de handelsoorlog. Het aandeel noteert woensdag bijna 14 procent in de min na een reeks advies- en koersdoelverlagingen. Sectorgenoot UPS levert 1,7 procent in.

Adobe meldde dinsdagavond een sterker dan verwachte kwartaalomzet, maar de vooruitzichten voor het nieuwe kwartaal vielen wat tegen. Het aandeel levert vandaag 3,1 procent in.

General Mills verliest 1,2 procent, na tegenvallende kwartaalcijfers voor de fabrikant van ontbijtgranen als Cheerios en van Häagen-Dasz ijs.

Ingenieursbureau McDermott International, actief in de offshoresector, elektriciteitsopwekking en kerncentrales, daalde woensdag zo'n 50 procent vanwege tegenvallende kwartaalcijfers, voordat de handel in het aandeel werd stilgelegd.

De Aandeelhouder TV

oktober 23, 2019

AEX 23 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2019

Cijfers Akzo Nobel en Heineken | 23 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
23 okt 10:49 Superperformance SAS

Short KPN

22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position