fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 18 september 2019

Update: Federal Reserve verlaagt rente

 De Federal Reserve heeft woensdag zoals algemeen verwacht zijn belangrijkste rente met 25 basispunten verlaagd maar het beleidscomité lijkt verdeeld over verdere verlagingen dit jaar, met een meerderheid die verwacht dat dit niet gebeurt. Dit bleek uit het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

De federal funds rate werd verlaagd naar een bandbreedte van 1,75 tot 2,00 procent. De verlaging met 25 basispunten kwam niet als een verrassing en volgt op een verlaging met ook 25 basispunten eind juli, toen de eerste in zo'n tien jaar.

De renteverlaging ondersteunt de opvatting van het beleidscomité van een duurzame toename van de economische activiteit, een sterke arbeidsmarkt en een inflatie die dicht bij het niveau van 2 procent zit die de centrale bank ambieert, zei de Fed in een toelichting, met daarbij de toevoeging dat de outlook voor deze verwachting onzeker is.

De Fed benadrukte daarom opnieuw dat men gepast zal handelen om de economie te ondersteunen indien nodig. Uit de zogeheten dot plot met de verwachte rente-ontwikkeling bleek woensdag dat het beleidscomité verdeeld is over nog een renteverlaging dit jaar. Tien Fed-leden gaan hier niet van uit, zeven officials noemen nog een renteverlaging in 2019 aannemelijk.

Het discontotarief werd woensdag met 0,25 procentpunt verlaagd tot 2,50 procent.

Het besluit om de rentes te verlagen werd met 7 tegen 3 genomen. James Bullard van de St. Louis Fed wilde een verlaging met 50 basispunten. Esther George van de Kansas Fed en Eric Rosengren van de Boston Fed wilden de rentetarieven handhaven, net als bij het vorige besluit.

Update: om aanvullende informatie toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
05 dec 13:57 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: COP25 meeting: push in strijd tegen klimaatverandering

05 dec 13:34 Redactie

2% Rendement per maand met ArcelorMittal

03 dec 09:32 Bas Heijink

AEX Bearish Engulfing