Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 18 september 2019

Update: Federal Reserve verlaagt rente

 De Federal Reserve heeft woensdag zoals algemeen verwacht zijn belangrijkste rente met 25 basispunten verlaagd maar het beleidscomité lijkt verdeeld over verdere verlagingen dit jaar, met een meerderheid die verwacht dat dit niet gebeurt. Dit bleek uit het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

De federal funds rate werd verlaagd naar een bandbreedte van 1,75 tot 2,00 procent. De verlaging met 25 basispunten kwam niet als een verrassing en volgt op een verlaging met ook 25 basispunten eind juli, toen de eerste in zo'n tien jaar.

De renteverlaging ondersteunt de opvatting van het beleidscomité van een duurzame toename van de economische activiteit, een sterke arbeidsmarkt en een inflatie die dicht bij het niveau van 2 procent zit die de centrale bank ambieert, zei de Fed in een toelichting, met daarbij de toevoeging dat de outlook voor deze verwachting onzeker is.

De Fed benadrukte daarom opnieuw dat men gepast zal handelen om de economie te ondersteunen indien nodig. Uit de zogeheten dot plot met de verwachte rente-ontwikkeling bleek woensdag dat het beleidscomité verdeeld is over nog een renteverlaging dit jaar. Tien Fed-leden gaan hier niet van uit, zeven officials noemen nog een renteverlaging in 2019 aannemelijk.

Het discontotarief werd woensdag met 0,25 procentpunt verlaagd tot 2,50 procent.

Het besluit om de rentes te verlagen werd met 7 tegen 3 genomen. James Bullard van de St. Louis Fed wilde een verlaging met 50 basispunten. Esther George van de Kansas Fed en Eric Rosengren van de Boston Fed wilden de rentetarieven handhaven, net als bij het vorige besluit.

Update: om aanvullende informatie toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

oktober 23, 2019

AEX 23 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2019

Cijfers Akzo Nobel en Heineken | 23 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
23 okt 10:49 Superperformance SAS

Short KPN

22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position