Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 18 september 2019

Saoedi-Arabie wijst Iran als schuldige aan van luchtaanvallen

 De luchtaanvallen die afgelopen weekend een belangrijk deel van de olie-infrastructuur in Saoedi-Arabië hebben platgelegd, zijn zonder twijfel het werk van Iran. Dit maakte Saoedische ministerie van defensie woensdag bekend.

Ondanks de inspanningen van Iran om het zo te doen lijken, komen de aanvallen niet uit Jemen maar uit noordelijke richting, volgens het ministerie. De aanvallen zijn gepleegd met drones en kruisraketten.

Teheran ontkent alle betrokkenheid en noemde de luchtaanvallen woensdag een waarschuwing aan het adres van Saoedi-Arabië om zich terug te trekken uit de oorlog in Jemen. President Hassan Rouhani benadrukte dat Iran niet uit is op een conflict.

In reactie op de luchtaanvallen en de vermeende betrokkenheid van Iran, hebben de Verenigde Staten woensdag nieuwe sancties tegen het land aangekondigd. Dit maakte president Donald Trump bekend. Ook benoemde hij een nieuwe veiligheidsadviseur, Robert O'Brien.

De olieprijs noteert woensdagmiddag ongeveer een procent lager.

De Aandeelhouder TV

oktober 23, 2019

AEX 23 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2019

Cijfers Akzo Nobel en Heineken | 23 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
23 okt 10:49 Superperformance SAS

Short KPN

22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position