Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 18 september 2019

Europese beurzen voorzichtig optimistisch richting rentebesluit Fed

 De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag overwegend licht hoger gesloten, in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit later op de dag.

De Stoxx Europe 600 index eindigde fractioneel hoger op 389,41 punten, de Duitse DAX sloot 0,1 procent in het groen op een slot van 12.389,62 punten, de Franse CAC 40 won eveneens 0,1 procent tot 5.620,65 punten en voor de Britse FTSE resteerde op een slot van 7.314,05 punten, een verlies van 0,1 procent.

Beleggers zaten woensdag vooral op hun handen, wachtend op de Fed, zag marktanalist David Madden van CMC Markets. De stemming was voorzichtig optimistisch vanwege de verwachte renteverlaging met 25 basispunten, aldus Madden.

Het hernieuwde optimisme over de handelsbetrekkingen tussen de Verenigde Staten speelde ook een kleine rol in het beursklimaat. China zou weer zijn begonnen met het opkopen van Amerikaanse landbouwproducten, werd woensdag bekend.

Inflatiecijfers uit de eurozone toonden tussen juli en augustus een stabilisering. De inflatie bleef staan op 1,0 procent en de kerninflatie op 0,9 procent.

Britse inflatiecijfers waren verrassender. De inflatie in het Verenigd Koninkrijk daalde tussen juli en augustus van 2,1 procent tot 1,7 procent en de kerninflatie verzwakte zelfs tot 1,5 procent.

De verzwakking zorgt er volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets voor dat haviken niet zo snel meer zullen denken aan een renteverhoging door de Bank of England, doelend op het feit dat een inflatie die aanhoudend boven de doelstelling van 2 procent van de BoE zou uitkomen, de centrale bank mogelijk had gedwongen om de rente te verhogen.

Een verlaging zoals bij de Europese Centrale Bank en de Federal Reserve, zit vooralsnog ook niet in het vat vanwege de aanhoudende onzekerheid rond Brexit. De Britse centrale bank maakt donderdagmiddag zijn rentebesluit bekend, waarbij geen wijzigingen worden voorzien.

De euro/dollar verhandelde rond het slot op 1,1062. Olie wordt bijna een procent goedkoper na een onverwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden. Verder heeft Saoedi-Arabië woensdag formeel als schuldige aangewezen voor de luchtaanvallen afgelopen weekend op belangrijke oliefaciliteiten. De VS kondigden nieuwe sancties op Iran aan.

Bedrijfsnieuws

Kingfisher zag de winst in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar dalen, net als de omzet. De aangepaste winst liep op en het dividend werd gehandhaafd. De outlook was onzeker, waarop het aandeel van de Britse doe-het-zelf-keten 3,2 procent minder waard werd.

Airbus verwacht dat de mondiale vraag naar vliegtuigen de komende 20 jaar ruimschoots zal verdubbelen. Tot aan 2048 ziet het bedrijf het aantal vliegtuigen voor het vervoer van passagiers en vracht oplopen van circa 23.000 nu naar 48.000 toestellen. Het aandeel Airbus sloot woensdag 0,7 procent hoger.

Aandelen van Deutsche Post daalden woensdag 1,2 procent. Het Duitse postbedrijf benadrukte dat men "geen wijzigingen ziet in de volumetrends bij onze activiteiten ten opzichte van wat we in augustus bij de cijfers over het tweede kwartaal hebben gecommuniceerd." Dit naar aanleiding van een winstwaarschuwing van het Amerikaanse FedEx. Royal Mail leverde in Londen 4,0 procent in. PostNL steeg 0,2 procent in Amsterdam.

Tussenstanden Wall Street

Rond het sluiten van de beurzen in Europa, noteren de Amerikaanse beurzen licht lager. De S&P 500 index daalt 0,2 procent.

De Aandeelhouder TV

oktober 23, 2019

AEX 23 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2019

Cijfers Akzo Nobel en Heineken | 23 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
23 okt 10:49 Superperformance SAS

Short KPN

22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position