Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 17 september 2019

Weinig beweging op Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden dinsdagavond vlak.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde ongewijzigd op 2.998 punten, De Dow Jones-index daalde 0,1 procent en de Nasdaq steeg 0,1 procent. 

Beleggers keken naar een mogelijke reactie van Saoedi-Arabië op de aanval op zijn olie-infrastructuur zaterdag, en waren in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.

Maandag daalde de beurs na de aanval, die de helft van de olieproductie in Saoedi-Arabië platlegde en de olieprijs met 12 procent liet stijgen. Dinsdag daalde de olieprijs weer met zo'n 6 procent, na berichten dat de schade al over enkele weken grotendeels zal zijn hersteld.

"De kalmerende toon van Saoedische functionarissen suggereren dat de situatie beheersbaar is. Nadat Saoedi-Arabië andere OPEC-leden maande niet te reageren met extra output, lijkt de grootste druk tijdelijk van de ketel gehaald", zei analist Stephen Innes van AxiTrader.

Vandaag begint het Federal Open Market Committee (FOMC) aan zijn tweedaagse beleidsvergadering, waarna de beleidsmakers naar verwachting aan het einde van de bijeenkomst woensdag de rente met een kwart procentpunt zullen verlagen.

"Dat besluit is het belangrijkste richtpunt voor deze week", aldus valutahandelaar Camille Faber van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Er is een renteverlaging van 25 basispunten ingeprijsd." Verder zal de markt letten op wat voorzitter Jerome Powell te vertellen heeft en hoe president Donald Trump zal reageren. Trump ijvert al geruime tijd voor een veel lagere Amerikaanse rente.

De Amerikaanse industriële productie steeg in augustus harder dan verwacht, terwijl het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers in september ook verbeterde.

De People's Bank of China handhaafde de rente voor eenjarig bankkrediet op 3,3 procent, maar zal naar verwachting vrijdag de rente voor nieuwe leningen verlagen. Verder meldde de Chinese regering dat de viceminister van financiën Liao Min woensdag een delegatie naar de VS zal leiden, om de weg te banen voor handelsoverleg op topniveau begin oktober.

De euro/dollar zat in de lift en noteerde op 1,1067. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0998.

Bedrijfsnieuws

Olieconcern ExxonMobil verloor 1 procent.

Het aandeel Boeing steeg 1,2 procent, na berichten dat een internationale luchtveiligheidstoezichthouder in een rapport kritiek heeft geuit op het Amerikaanse goedkeuringsproces voor Boeing's 737 MAX jets.

De aanbieder van individuele werkplekken WeWork stelde zijn beursgang uit vanwege gebrek aan belangstelling na een recente golf negatieve publiciteit. DE CEO en mede-oprichter Adam Neumann verkocht zijn aandelen al vooraf en streek daarmee 700 miljoen dollar op, meldde The Wall Street Journal in juli.

General Motors won 2,4 procent, herstellend van de verliezen van maandag, toen bijna 50.000 werknemers maandag het werk neerlegden uit onvrede over de arbeidsvoorwaarden.

Kraft Heinz verloor 4 procent, nadat investeerder 3G Capital 25 miljoen aandelen voor 28,44 dollar per stuk verkocht. Overigens houdt 3G na deze transactie nog altijd 245 miljoen aandelen Kraft Heinz in portefeuille.  

Adobe en FedEx komen dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers.

De Aandeelhouder TV

oktober 23, 2019

AEX 23 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 23, 2019

Cijfers Akzo Nobel en Heineken | 23 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

AEX 22 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 22, 2019

Prosus steekt Takeaway de loef af

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
23 okt 10:49 Superperformance SAS

Short KPN

22 okt 14:55 Shaun Stevens

Beursgenoteerd vastgoed: Weten wat de prijs van alles is en de waarde van niets

22 okt 10:19 Redactie

Bod Prosus op Just Eat, Takeaway wel op Pole Position