Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 17 september 2019 22:06

Wall Street sluit hoger

 De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag licht hoger gesloten, in afwachting van een renteverlaging door de Fed en na een daling van de olieprijs.

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,3 procent hoger op 3.005,61 punten, De Dow Jones-index steeg 0,1 procent en de Nasdaq won 0,4 procent. 

Beleggers keken naar een mogelijke reactie van Saoedi-Arabië op de aanval op zijn olie-infrastructuur zaterdag, en waren in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag.

Maandag daalde de beurs na de aanval, die de helft van de olieproductie in Saoedi-Arabië platlegde en de olieprijs met 12 procent liet stijgen. Dinsdag daalde de olieprijs weer met zo'n 6 procent, na berichten dat de schade al over enkele weken grotendeels zal zijn hersteld.

"De kalmerende toon van Saoedische functionarissen suggereren dat de situatie beheersbaar is. Nadat Saoedi-Arabië andere OPEC-leden maande niet te reageren met extra output, lijkt de grootste druk tijdelijk van de ketel gehaald", zei analist Stephen Innes van AxiTrader.

Dinsdag begon het Federal Open Market Committee (FOMC) aan zijn tweedaagse beleidsvergadering, waarna de beleidsmakers naar verwachting aan het einde van de bijeenkomst woensdag de rente met een kwart procentpunt zullen verlagen.

"Dat besluit is het belangrijkste richtpunt voor deze week", aldus valutahandelaar Camille Faber van valutabroker Ebury dinsdag tegen ABM Financial News. "Er is een renteverlaging van 25 basispunten ingeprijsd." Verder zal de markt letten op wat voorzitter Jerome Powell te vertellen heeft en hoe president Donald Trump zal reageren. Trump ijvert al geruime tijd voor een veel lagere Amerikaanse rente.

De Amerikaanse industriële productie steeg in augustus harder dan verwacht, terwijl het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers in september ook verbeterde.

De People's Bank of China handhaafde de rente voor eenjarig bankkrediet op 3,3 procent, maar zal naar verwachting vrijdag de rente voor nieuwe leningen verlagen. Verder meldde de Chinese regering dat de viceminister van financiën Liao Min woensdag een delegatie naar de VS zal leiden, om de weg te banen voor handelsoverleg op topniveau begin oktober.

De euro/dollar zat in de lift en noteerde op 1,1067. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0998.

Bedrijfsnieuws

Olieconcern ExxonMobil verloor 0,8 procent.

Het aandeel Boeing steeg 1,4 procent, na berichten dat een internationale luchtveiligheidstoezichthouder in een rapport kritiek heeft geuit op het Amerikaanse goedkeuringsproces voor Boeing's 737 MAX jets.

De aanbieder van individuele werkplekken WeWork stelde zijn beursgang uit vanwege gebrek aan belangstelling na een recente golf negatieve publiciteit. DE CEO en mede-oprichter Adam Neumann verkocht zijn aandelen al vooraf en streek daarmee 700 miljoen dollar op, meldde The Wall Street Journal in juli.

General Motors won 2,9 procent, herstellend van de verliezen van maandag, toen bijna 50.000 werknemers maandag het werk neerlegden uit onvrede over de arbeidsvoorwaarden.

Kraft Heinz verloor 4,2 procent, nadat investeerder 3G Capital 25 miljoen aandelen voor 28,44 dollar per stuk verkocht. Overigens houdt 3G na deze transactie nog altijd 245 miljoen aandelen Kraft Heinz in portefeuille.  

Adobe en FedEx komen dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers.

De Aandeelhouder TV

mei 28, 2020

Buitenlandse rookworst? | 28 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX 27 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:32

  Indices verder omhoog & biedt het faillissement van Hertz kansen?

 • 17:49

  TA: ‘Experimenteren met koersuitbraken’

 • 15:31

  Online activiteiten steeds belangrijker voor aandeel Ahold Delhaize

 • 09:56

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

 • 08:18

  Spanningen tussen VS & China lopen op & toespraak van ECB-president Lagarde

 • 16:33

  TA: ‘Koersuitbraken & koopsignalen’

 • 08:45

  Aandelenbeurzen fors hoger door hoop op coronavaccin

 • 17:49

  TA: ‘Long en/of Short in Duitsland?’

 • 12:33

  Technische analyse AEX – Komt er een tweede daling?

Masterclasses

 • 28 mei

  5 Aandelentips van Nico Inberg

 • 02 juni

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

 • 16 juni

  Actief inspelen op draaipunten in de markt

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

Columns

Nieuw
28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top

28 mei 08:35 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Nieuwe trends in digitale technologie

26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?