Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 17 september 2019 12:08

Europese beurzen verdeeld rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden dinsdag verdeeld in een markt die terughoudendheid betracht na de aanslagen op de Saoedische olievelden en in aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve dat woensdagavond bekend wordt gemaakt. De Duitse ZEW-index liet een positieve verrassing zien.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een daling van 0,2 procent naar 389,40 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,2 procent naar 12.359,60 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,1 procent met een stand van 5.606,38 punten. De Britse FTSE steeg dinsdag 0,2 procent naar 7.337,53 punten.

De Duitse ZEW-index liep sterk op, ofschoon deze nog wel duidelijk onder nul bleef. De index van 22,5 negatief was ook beter dan de verwachte 38,0 negatief. In augustus noteerde de index op 44,1 negatief.

In de Verenigde Staten gaat het dinsdag om twee punten: de industriële productie over augustus en het vertrouwen onder de huizenbouwers over september. De productie stijgt naar verwachting met 0,2 procent op maandbasis tegen een afname met hetzelfde percentage in juli. De capaciteitsbenutting komt naar verwachting uit op 77,6 procent tegen 77,5 procent een maand eerder. De vertrouwensindex blijft in de prognoses staan op 66.

Verder houdt het bestuurslid van de Europese Centrale Bank Benoit Coeuré een toespraak op een conferentie met als centraal thema de toekomst van het monetaire systeem.

Olie noteerde dinsdag lager na de flinke stijging die een reactie waren op de aanvallen met drones op olievelden in Saoedi-Arabië. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,8 procent in het rood op 62,22 dollar, terwijl voor een november-future Brent 68,92 dollar werd betaald, een daling van 0,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1012. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0992 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1003 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Kinnevik heeft een belang van 5,2 procent in Zalando verkocht voor 558 miljoen euro. Kinnevik verkocht het belang via een zogeheten versnelde bookbuildprocedure. Na de verkoop heeft Kinnevik nog altijd een belang van 25,8 procent in Zalando. Op deze stukken geldt een lock-up van zes maanden. De koers van het aandeel Zalando noteerde dinsdag een verlies van 9,4 procent.

De nutrition-divisie van Dupont zou goed passen bij DSM. Dit stelden verschillende analisten. Maandag schreef persbureau Bloomberg dat DSM een bod zou overwegen. De koers van het aandeel DSM noteerde dinsdag 1,3 procent lager.

De Europese Commissie is uiteindelijk akkoord met de overname door E.ON van Innogy, maar stelde wel de nodige voorwaarden. E.ON heeft om goedkeuring te krijgen voorgesteld om bepaalde activiteiten in Duitsland, Hongarije en Tsjechië te verkopen. E.ON won dinsdag 0,5 procent.

In Frankfurt verloor nogal wat fondsen meer dan 1,0 procent, zoals BASF waar 2,0 procent van de koers afging en Coverstro dat 2,7 procent daalde. Winst was er weggelegd voor Vonovia met een plus van 1,8 procent en dat daarmee de lijst van stijgers aanvoerde.

In Parijs viel ook het aandeel van stevige dalers op. Eramet verloor 3,7 procent, Plastic Omnium 3,4 procent en TF1 3 procent. De grootste stijger was daar Wordline met een winst van 2,1 procent.

In Londen waren de minnen in de meerderheid ,met Carnival als grootste daler. De koers van het aandeel zakte 3,4 procent. AstraZeneca was de grootste plus met een stijging van 1,9 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het rood.

De Dow Jones index daalde maandag 0,5 procent naar 27.076,82 punten, de breder samengestelde S&P 500 index verloor 0,3 procent op 2.997,96 punten en techbeurs Nasdaq werd 0,3 procent goedkoper op 8.153,54 punten.

De Aandeelhouder TV

april 20, 2021

Flow Traders Crypto Koning 👑 | Nico Inberg over Flow Traders

april 20, 2021

Flow Traders en meer | 20 april 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 19, 2021

Beleg in aandelen gericht op binnenlandse consumptie

april 19, 2021

AEX 19apr21 – Geen doorbraak…

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:23

  Aandeel Snapchat: Gen Z zorgt voor groei

 • 08:01

  Vraag naar Coca-Cola terug op pre-corona niveau & Tesla onderuit na dodelijk ongeluk

 • 16:03

  TA van Edward Loef – Stijgende trends in de AEX?

 • 13:50

  Negatieve divergentie bij AEX & Tesla is uitgebroken

 • 08:02

  Focus op kwartaalcijfers en ECB rentebesluit & ABN Amro krijgt witwasboete

 • 16:43

  TA van Edward Loef – BioNTech hoger, Novacyt lager?

 • 08:25

  Wall Street breekt opnieuw records na sterke retailcijfers & recordgroei Chinese economie

 • 15:29

  TA van Edward Loef – Inspelen op koersuitbraken

 • 14:03

  Aandeel Deceuninck: de komende zeven jaar zijn cruciaal

Masterclasses

 • 11 mei

  De invloed van rente op de financiele markten

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
20 apr 14:46 Nico Inberg

FlowTraders: CryptoKings?

20 apr 12:31 Redactie

Slim beleggen in ASMI

20 apr 07:54 Cees Smit

Cees Smit: Nothing else matters