fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 16 september 2019

Staking bij General Motors

 De Amerikaanse vakbond voor de auto-industrie United Auto Workers heeft een staking afgekondigd bij autofabrikant General Motors, voor hogere lonen en bijdragen aan zorgkosten, een aandeel in de winst en meer baanzekerheid. Dat heeft de UAW zondag aangekondigd.

De vakbond kwam tot het besluit om het werk neer te leggen vanaf zondag middernacht, nadat de collectieve arbeidsovereenkomst van General Motors uit 2015 op zaterdag afliep. De onderhandelaars zijn ontevreden over het aanbod van de autofabrikant voor een nieuwe cao. De onderhandelingen gaan maandag verder.

Volgens de UAW "geeft GM geen duimbreed toe om hardwerkende gezinnen uit de middenklasse te helpen".

De autovakbond roept de drie grote Amerikaanse autofabrikanten GM, Ford en FiatChrysler op om te erkennen dat zij offers hebben gebracht om de Amerikaanse auto-industrie weer gezond en winstgevend te maken.

Volgens de Amerikaanse televisiezender CNBC zou de staking GM honderden miljoen dollars kunnen kosten. Er zouden 48.000 medewerkers het werk neerleggen. De laatste staking bij GM was in 2007. De staking toen van twee dagen zou de fabrikant meer dan 300 miljoen dollar per dag hebben gekost.

De Amerikaanse president Donald Trump schreef op Twitter: "Daar gaan we weer met General Motors en de United Auto Workers. Ga in gesprek en sluit een deal!"

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak